A terhesség alatti hízás az mi? (bővebben lent! )
Arra lennék kíváncsi, hogy a terhesség alatt átlagban mennyi az ideális hízási érték?
Továbbá ezek a felszedett kilóknak mik és hány százalékban van az összetétele?
- baba súlya,
- magzatvíz,
- egyéb kifolyó dolgok szülésnél..stb.stb.
- mell megnövekedése (tej, mirigyek súlytöbblete)
Arra lennék kíváncsi hogy összesen a felszedett X kilókból hány kiló az, ami a tisztán felszedett zsír az?
S ha egészségesen táplálkozunk terhesség alatt, akkor ezt el lehet kerülni, (azaz nem eszünk dupla adagokat, édességeket, a gyerekre fogva)?
(Nem vagyok terhes, csak érdekel a téma)
Előre is köszi!
27 L
Pedig nem baj, ha elhiszed, félelmetesen hangzik, de nálam még durvább volt a valóság :)
60 kilósan lettem terhes (165 centi magas vagyok), szülni 90 kilósan mentem. Pedig az első 1-2 hónapban még fogytam is, aztán a 3. hónaptól 1-1 kilót híztam csak, viszont a 7-9. hónapban, na akkor iszonyú sokat "nőttem".
Viszont amikor kijöttem a kórházból, 75 kiló voltam, szóval 15 kiló mínusz. Ebből 3 kiló volt a gyerek. Ja, és napok alatt ez lement 70 kilóra, mert nekem iszonyúan bevizesedtek a lábaim, pár nappal szülés után ez is elmúlt.
Úgyhogy ez alapján kb. 10 kilót szedtem fel, ami se nem a gyerek súlya, se magzatvíz, se bevizesedett lábak, stb.
175 cm vagyok első terhességemnél 90 kilósan mentem szülni...de a következő terhességemnél ahol nagyon odafigyeltem mit eszek, édesség szinte elvétve, sok zöldség gyümi stb. sem sikerült 14 kiló alá tornászni mivel én az az alkat vagyok aki a végén totál bevizesedik.
Ez egyrészt jó mert ahogy lemegy a víz (kb. 3-4 nappal szülés után) látványosan kevesebb kiló leszek, másrészt viszont tök soknak tűnik.
Nem törvényszerű hogy nálad is így lesz:) de a számláló ilyen középértéket vesz kb. Szóval elvileg aki vékony sovány annak akár 15-18 kiló is lehet kívánatos terhesen, az átlagos testsúlyúaknak 10-12 kiló, a túlsúlyosaknak pedig 7-9 a javasolt hízás.
elszörnyedtél a 80 kilón? ha ilyen szörnyű, mindent meg lehet oldani..
bár lehet hogy egy kicsivel több elfogadási hajlam nagyon sokat segítene. a testtömeg pont az a dolog, ami változik. és viccelsz, 80 kiló az semmi. egy nagyobb hajó 50000 kg. remélem megnyugtattalak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!