Az anorexia tényleg egy betegség? Nem fér a fejembe ez az egész.
Figyelt kérdés
Mármint hogyha az ember már belátta, hogy nem normális amit csinál, akkor miért nem tudja abbahagyni? Miért nem lehet elkezdeni enni egész egyszerűen? Nem provokálni akarok, meg senkit nem akarok bántani se, de egyszerűen nem fér a fejembe, hogy ha már felismeri valaki, hogy anorexiás, akkor miért nem tud változtatni rajta?2011. dec. 20. 17:09
11/13 anonim válasza:
persze, ezt mondhatod. ki vagyok én, hogy ebbe belekössek? és ti vagytok a jövő. ezt megjegyzem, a ti döntésetek, nem kell majd panaszkodni ha rosszabb idők jönnek, vagy csak szimplán a betegségek a legyengült testetekre, Te és a hozzád hasonlók semmit nem tettek az erőért és az egészségért. én személy szerint csak nem mindent megteszek, van egy réteg aki legalább az egészségével törődik, még ha harchoz nem is ért, valamilyen szinten védtelenek, és vannak, akik egy számonra ismeretlen világban élnek, és nem zavarja őket hogy még egy szellő is megfújja őket be egy busz alá és vége, mert 40 kilós csont és bőrből állnak, ennyi elég nekik. mondjuk az ilyeneknek nem sok gyerekük lesz, erről a genetika gondoskodik. alultáplált nő nem fogamzóképes, persze ez sem zavar sokakat..
12/13 anonim válasza:
Csak a saját esetemből tudok kiindulni. Nálam a nem evés a család miatt alakult ki, hogy gyermek/pubertás koromban történt egy pár meghatározó dolog ami a tudatalattimban létrehozott egy ilyen önvédelmi mechanizmust és mentális betegséget, hogy nem akarom hogy a testem fogamzóképes legyen, nem akarok kívánatos lenni a férfiaknak (nem is vonzódom hozzájuk), nem akarok gyereket sem mert félek, hátha az ő élete is tönkremegy. Az életet utasítom el ezzel, hogy megtagadom az ételt. Persze ezt nem értheti aki "normális", de azért meg lehet próbálni csak egy kicsit beleképzelni magad milyen is lehet minden napot úgy élni meg, hogy irtózatos önutálatot és bűntudatot érzel és nem tudod miért, hogy mit tudnál tenni, túl szeretnél lenni az egészen de nem megy egyik napról a másikra. Hatalmas akarat kell hozzá, hogy kikeveredj belőle.
13/13 anonim válasza:
köszönöm, hogy leírtad.
én az önutálat ellenszerét a harcművészetekkel találtam meg. azt meg elfogadom, hogy valaki máshogy értékeli az életet, felnőtt emberek vagyunk. bár senki ne bírna olyan rossz tapasztalatokkal mint Te.. de már ez van. annyit tehetünk, hogy megpróbáljuk az életet élhetőbbé tenni a fiatalabbak számára, és hat tudunk segítünk magunkon is.
szebb jövőt kívánok és egészséget Néked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!