Nagyon félek, hogy valami komolyabb bajom van. Mit csináljak? 17F
174 centi magas vagyok, 65 kiló. 60 kilóra szeretnék fogyni, már nem kell olyan sok, de nem is ez a bajom, hanem az, hogy körülbelül 2 hetente járok nagywc-re. Ez normális? Szerintem nem, mert mikor ott vagyok, akkor kb. kaparom a csempét a falon, és elsőre nem is tudom 'világra hozni', mert kb 5x elmegyek a mosdóba, mire sikerül valami... Akkor is többnyire véres.:S:( Napi kajám egy szenya, meg néha eszek levest, ha ehető... Elég válogatós vagyok. Régen imádtam a húst, meg a zsíros ételeket, de már mellőzöm őket. Meg voltam halva a sültkrumpliért, de már ki nem állhatom, mert zsíros, és még az arcom is ragyás lesz tőle másnapra.:S
Amúgy vonalzóval megmértem az alkarom, 5 centi széles, és 3,5 centi vastag. Ez normális?
Szóval a kérdésem az, hogy a 'hülyeségen' kívül van valami bajom? Normális válaszokat várok. Légyszíves.:|
Kezdésnek, hogy megbizonyosodj arról, hogy neked felesleges fogynod: [link]
Ha már mindenképp változtatni szeretnél magadon, azt ne a súlyleadással, hanem sportolással csináld (ezt most ne beszólásként vedd, nem annak szántam. Tényleg.)
2hetente nagywc - háááát, karcsú, még ennyi kaja mellett is. Minél több időt tölt benned amúgy az étel, annál több folyadékot szív belőle vissza a bélrendszered, ezért is lehet annyira "nehéz szülés" a vége, és ez is lehet a vérzés forrása (aranyér, egyebek). Ha rendesen iszol (napi 1,5-2 liter), akkor azért nem kéne ennyire nehezen mennie szerintem. Szintén segíti az emésztést, ha rostban gazdag ételeket eszel - gyorsítja a bélpasszázst. (ha pl a szendvicsed kenyér vajjal és egy szelet sonka, nah az pl nem a legjobb ilyen szempontból)
A vér amúgy valószínűleg tényleg csak az erőlködés miatt van, ellenben bármilyen rektális vérzést illik kivizsgálni, mert lehet komolyabb oka is --> menj el orvoshoz egy rutin kivizsgálásra.
Karod vastagsága - őőő, szerintem nem releváns, de ha tévednék, akkor írd le, miért írtad.
néhány dolog:
a rostot felejtsd el, mert jobban beáll az emésztés. pucolni pucol de ha egyébként is nehéz, akkor még rosszabb lesz.
ami neked kell:
-több folyadék bevitele
-javaslom a kávét is, mert az meghajt egy picit (reggelente kávézz egyet)
-mozgás is kell (csinálj reggelente felüléseket, mert az átmozgatja a rendszert)
Egyél sok rostot, gyümölcsöt, zöldséget, és igyál sok folyadékot!
Válaszolva kérdésedre, nem, nagyon nem normális ha kéthetente jársz ,,nagywc"-re. Az ideális ha naponta, de elfogadható még ha kétnaponta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!