Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A méz hízlal? Tudom sokszor...

A méz hízlal? Tudom sokszor fellet már téve de mindenki mást mond. A lényeg az h én imádom, sokkal jobban mint a cukrot. És elég hízékony típus vagyok és nemtudom mennyit lehet eme nyalánkságból elfogyasztani, pl 1 nap. Selyemfűmézet szoktam enni.

Figyelt kérdés
2011. dec. 19. 21:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Akkor azt jelenti, hogy mehet a kolbász meg a disznóhús?
2011. dec. 21. 10:11
 12/15 anonim ***** válasza:

ha megnézed, hogy a sok viszcerális elhízott milyen étrendet követ, tele van a kajájuk szírral. ennyit a nem hízlaló zsírokról.

Másrészt meg, csak nagyonhalkan megjegyzem, hogy a sima asztali kristálycukor, a szacharóz fele fruktózmolekulákból áll. A fruktóz meg nem nem hízlal, hanem nem növeli az inzulinszintedet. Nem ugyanaz. a test nem tudja felhasználni közvetlenül, a fruktózt zsírrá alakítja a tested.

Ez az amerikaiak elhízásának egyik oka, ott cukorszirup helyett kukoricaszirupot használ az élelmiszeripar, és az több fruktózt tartalmaz.

De amúgy nem hülyeség mézzel édesíteni, mert mivel sokkal drágább a cukornál, kevesebbet használnak belőle.

2011. dec. 21. 10:38
 13/15 anonim ***** válasza:

Ha megnézed, hogy a viszcerálisan elhízott emberek mit esznek a kolbászhoz meg a zsíros húsokhoz, láthatod, hogy többnyire kenyeret, nokedlit, tarhonyát. Amerikában az 50-es évek óta a zsírok csökkentését javasolja a közegészségügy, és az amerikaiak zsírfogyasztása csökkent is, ami a szénhidrátfogyasztásuk növekedésével járt. Ennek az eredménye az elhízás, a cukorbetegség, a szívbetegség és a fáradékonyság.

Én is zsírt zsírral eszem, szóval szerintem nyugodtan mehet a kolbász meg a disznóhús. Én szoktam enni egyszerre húst, kolbászt meg tojást is. Kenyeret viszont egyáltalán nem. Nincs is semmi bajom.

2011. dec. 21. 15:19
 14/15 anonim ***** válasza:
még...
2011. dec. 21. 19:18
 15/15 anonim ***** válasza:
De már volt bajom, amikor még kenyeret ettem, meg tésztát meg hasonlókat. Meg kevesebb zsírt. Aztán miután felcserélődtek az arányok - minimális szénhidrát, valamivel több zsír és sok fehérje - akkor egy idő után elmúltak a bajaim (magas vérnyomás, fáradékonyság, enyhe túlsúly). Pedig alig fogyasztottam zsírt amíg ezek fennálltak.
2011. dec. 21. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!