A méz hízlal? Tudom sokszor fellet már téve de mindenki mást mond. A lényeg az h én imádom, sokkal jobban mint a cukrot. És elég hízékony típus vagyok és nemtudom mennyit lehet eme nyalánkságból elfogyasztani, pl 1 nap. Selyemfűmézet szoktam enni.
Figyelt kérdés
2011. dec. 19. 21:28
1/15 anonim válasza:
Az alma is hizlal, és a pacalpörkölt sem.
2/15 anonim válasza:
A méz ugyanannyira hizlal, mint a cukor, ugyanannyi kalória van benne.
3/15 anonim válasza:
A méz összetétele [szerkesztés]
Méz szűrése70% – 80%-ban glükóz és fruktóz keverék, további szénhidrát más cukor formájában
17% víz, a sűrűbbek akár 7-8%-osok is lehetnek
jelentős mennyiségű természetes antioxidánsok mint enzimek
kalcium a legnagyobb mennyiségben ez az ásvány található benne
réz
vas
magnézium
mangán
foszfor
kálium
nátrium
cink
igen kis mennyiségben B1, B2, B3, B5, B6, C vitamin
4/15 anonim válasza:
Körülbelül azonos a kalóriatartalma a cukoréval. Szóval úgy számolj, hogy egy kanál méz pont annyit hizlal, mintha megennél egy kanál cukrot.
5/15 anonim válasza:
Azért a kalóriatartalom nem minden. Nem mindegy, hogy milyen formában tartalmazza a cukrot, a gyümölcscukortól nehezebb elhízni, mint a répacukortól.
6/15 anonim válasza:
több cukor van a mézben, mint a gumicukorban...
szerinted akkor hízlal?
7/15 anonim válasza:
van inzulinigénye = hizlal
nincs inzulinigénye = nem hizlal
Ezért van az, hogy a zsír nem hizlal, a barnakenyér meg igen.
9/15 anonim válasza:
Igen, sikerült már megdöbbenteni ezzel pár embert. Csak a cukrokból (szénhidrátokból) lesz raktározott zsír, a zsírból nem. Zsírból ráadásul sokat sem lehet enni, mert nagyon laktat. Gondolj csak bele: ha sült kolbászt eszel, akkor egy egészet sem kell megenni, és már jól vagy lakva, tésztából meg simán lemegy két tányérral is, és egy óra múlva megint éhes leszel.
10/15 anonim válasza:
Én nagyon sok mézet eszek (fogyi alatt is azt ettem) és nem hizom tőle,s nem vagyok szerencsés alkat.Kalória és kalória közt is különbség van...A gyümölcscukrot másként dolgozza fel a szervezet...meg az sem mindegy,h miből viszed be ugyan azt a kcal mennyiséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!