Falásrohamok, hánytatás. Mit tegyek?
kb 4-5 éve folyamatosan fogyózok kissebb nagyobb szünetekkel,sikertelenül.mostanra egyszerűen nem birom..ha ideges vagyok rámtör a falásroham,képes vagyok megenni 4-5 tábla csokit,vagy egy kiló kenyeret,egy doboz sajtkéremmel,meg ilyenek,aztán szörnyűbűntudat gyötör,próbálok megszabadulni tőle.hashajtó nincs itthon,ezért az ujjamat meg fogkefét dugok le a torkomon,de egyszerüen nem jön föl a kaja.ekkor még próbálkozok,és általánan nemmegy,rámjön a dühroham,és csapkodok toporzékolok,majd sírok.elegem van,nem birom elviselni magam,nem megy.egy undorító hájas tehén vagyok elegem van az életemből.inkább meg akarok halni minthogy ilyen ronda legyek:'((( emellett 'édességfüggő' is vagyok..ha naponta nem eszek minimum egy táblával,akkor velem nem lehet beszélni,idegbeteg vagyok kb..(ez anyukám halálakor kezdődött.elsős voltam mikor meghalt,édességgel próbáltam ellensúlyozni a bánatom,volt hogy titokban)
jártam pszichológushoz,ezer meg ezer fogyókúrás dolgot próbáltam,nem megy:(((((((((((((((
azthiszem ma kipróbálom a langyos sósvizet,attól lehet hányni állítólag,de nem akarom sokáig ezt csinálni,bár én tudom hol a határ,ugyse leszek bulimiás,de egyszerűen már nem tudok mást tenni:(((((((((((
valaki segítsen,mert lassan öngyilkos leszek,elegem van.
176cm / 90 kg
14L
köszi mindenkinek,bele fogok adni mindent.!
kedves utolsó,nagyon értelmes válasz volt.

Kedves kérdező, a falásrohamoktól meg lehet szabadulni, de sok idő lesz!!
Nekem egyedül nem sikerült, kerestem egy pszichológust és egy önsegítő csoportot. Ott erős a kontroll, figyeljük egymást, a másik sikere nagyon motiváló tud lenni.
Nálam a következő dolog működik:
1. Fehérjedús étrend. Ilyem étrenddel lassabban leszel éhes. Ha nem vagy éhes, könnyebben ellenállsz.
2. Rendszeres mozgás. Nálam ez most úgy néz ki, hogy minden nap gyalogolok a munkahelyre, ez napi 6 km. Emellett hétvégén elmegyek úszni és szaunázni, időnként túrázni. Több sajnos nem fér bele.
3. Otthon nincs sem nass, sem szénhidrát. Főzök, azon kívül csak alapanyagokat tárolok a hűtőben. A nyers zöldségeknek és húsnak nem esem neki.
4. Nincs koplalás. Soha! Boríthatja az egészet.
Hosszú idő, mire eljutsz oda, hogy megszabadulsz a függőségtől. Az édes ízt kétféle dologgal pótolom: édes ízű fehérjediéta porral, egy étkezésnyi adag elég is, illetve nyírfacukorral édesítek teát, kakaót, azt tettem a lekvárba is. Ez így elég. És mégegy dolog, ami sokat segített, főleg az elején. Ha jött a roham, azonnal teleittam magam egy csomó vízzel. Pillanatnyilag elmúlt a gyomrom teltsége miatt az éhségérzetem és meg tudtam akadályozni, hogy lerohanjak a boltba kajáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!