5-6kg-ot szeretnék leadni, milyen diétát ajánlotok?
158cm vagyok és 60kg. 55kg-ra szeretnék lefogyni, annál kevesebb nem nagyon szeretnék lenni, amikor 55kg voltam, akkor úgy jól éreztem magam. Most érzem, hogy egy picit fogyhatnék, de igazából nem is a súly a lényeg, hanem a centik. Kicsit karcsúsodni szeretnék, egy számmal kisebb ruhát szeretnék hordani. Most olyan 40-42-es a méretem és 38-ast szeretnék hordani.
Valami változatos betartható étrend kellene, egy kis testmozgással, amit otthon is végezhetek egy 16 hónapos gyermek mellett.
Ha nincs már itt csilliárd kérdés ugyanerről a témáról, akkor egy sem. Már nagyon unalmas mindig ugyanazt elmondani, hogy több zöldség, gyümölcs, kevesebb cukros étel és max sovány hús. Elég sok változatos kaját lehet ezekből csinálni, nem akarod hogy a szádba is rágjam őket?
Mozgás? Csináld amit szeretsz! Nem mondhatom, hogy menj el gyephokizni, ha nem szeretsz gyephokizni, viszont jobban szeretsz tornázni.
Tény és való, hogy tonnányi anyag olvasható itt erről, amit te is kérdezel.
A diéta egy életen keresztül NEM tartható, ebből is következik, hogy vagy életmódot váltasz, vagy diéta diétát fog követni életed során és pszichésen kikészülsz.
Az életmódváltásnak az a nagyszerűsége, hogy nem foszt meg semmitől (persze, cukor, finomlisztes dolgokat nem ideértve), és olyan finomakat főzhetsz ehetsz, ami egészséges. (ugye, a sültkrumli pl. nem az...de nem kell lemondanod róla).
A fő hangsúly a mértékletességen, változatosságon van.
Enélkül hiába tornázol, szélmalomharcot vívsz....
Étrendet az életmódváltásnál nem lehet adni, mert nincs:)
Napi 5x-i kis étkezés az fontos. Mellé elég folyadék napi 2 liter legyen meg, télen azért nekem sem megy le 3 liter, pedig okosék azt mondják kellne..:)))
Változatos legyen ez a fő. Zöldség, husi, gyümi, hal, gabonafélék, tojás, saláták..... állíts össze egy menüt. Ha nem vagy biztos a dolgodban hogy jó-e, akkor itt még mindig megkérdezheted, szívesen segítenek neked.
Otthoni testmozgásra vegyél, vagy tölts le egy torna dvd-t. (Rubint Rékát én személy szerint nem ajánlom, mert nem kíméli sokszor az izületeket, ami nagy kincs.)
Én 163 cm-el indultam 68 kilóról, és most 165 cm vagyok, és 3 hónap alatt leadtam 8 kilót.
Én naponta 1-2 órát ha megtehettem mozogtam. 5 után nem ettem csak ittam, vagy gyümölcsöt. De nem banánt, hanem almát. Ebéd elött almaecet.
Ezt 2 hete csináltam meg, de ezzel csak akkor fog lemenni kiló, ha van felesleg. 4 kilót ír. Ismerősömnek lement annyi, nekem pl csak 2 kiló.
Először fejben dőntsd el. Akkor menni fog!!
Meg még 1 tipp. Tüzz ki magad elé egy célt. Én nekem sok volt :D Legalább 5:)
Sok sikert hozzá!
Remélem segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!