Elmagyarázná valaki (lehetőleg nem túl arrogáns modorban), hogy egyes ételeknél, hogy kell kaloriát számolgatni?
Hogy minek mennyi a kalóriaértéke az a legtöbb termékre rá van írva.
Ezen a linken megtalálod, hogy 100 gr ennek vagy annak mennyi a kalóriaértéke. Használd egészséggel!
Nekem eleve gyanús, hogy valóban szükséged van-e fogyásra, ha 1350-et kell enned a fogyáshoz, mert egy felnőtt embernek (még ha nő is) ennél többet kellene ennie. Vagy egész nap csak fekszel?
Egyébként az tényleg nem derül ki, hogy mit szeretnél pontosan megtudni. Igen, vannak ételek, amiknek nem lehet pontosan tudni a kcal tartalmát. Én azoknál saccolni szoktam kicsit felfelé kerekítve. Tehát mittudomén eszem a kifőzdében egy borsófőzeléket, akkor átgondolom, hogy ez lehetett kb. 70g borsó, nyilván van benne legalább 3 ek fehér liszt, mivel kifőzdében készült tuti van benne legalább 1ek. cukor is, meg mondjuk 1 ek. olaj. Így már nagyságrendileg jó értéket kapsz. De mondjuk ha tényleg 1350 kcalt szeretnél enni, ott nem nagyon fér bele 200 kcal tévedés sem, tehát marad amit otthon készítesz magadnak.
az alap, amíg az ember nem tudja érzésre mennyi étel elég neki, vagy amíg mondjuk egy verseny miatt hízni/fogyni kell, hogy fog 1 nagy adag kaját (mondjuk 1350kcal rizscsirke zöldség és olajos magv) és elosztja 5 felé.
ha a versenynek vége, vagy már tudja mennyit kell enni kb. illetve nem feltétlen csirkerizst akar reggelizni minden nap, akkor meg lehet nézni kb. mennyi zab elég a rizs helyett, meg addigra már a mennyiségeket is megszokja az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!