Napi fél óra közepes tempójú futás is lehet hatásos?
173 cm vagyok 61 kg, kicsit a hasamból szeretnék fogyni. Nekiálltam futni, de csak fél órára van kapacitásom. Elég lehet ez is? odafigyelek ez mellett az étkezésre, 5-től már nem eszek.
köszi
azt akartam írni, hogy a mozgásnak mindenképpen van előnye.
elolvasva az egész kérdést: 5 után nem eszel, mint valami tücsök, aminek nem kell fehérje.. aztán futsz fél órát közepes tempóban, tudtad hogy bizonyos edzések, pl. a lassabb futás a leépítő (katabolikus) folyamatoknak kedvez? bővebb magyarázat nélkül, ilyen hormonok termelődnek közben és kész. emellett nem adsz tápanyagokat este a testednek. ez tudod miért jó? mert pont egy valaminek adsz jó alapot, az izomvesztésnek.
attól még hogy 5 után nem eszel és futsz, még lehet hogy eleget eszel hozzá hogy ne fogyj.. de ez a párosítás, az ilyen edzés és az időszakos koplalás, ez nem tűnik sokkal jobbnak mintha hagynád az egészet a fenébe.
.. mert mi van a csuszában, amire neked szükséged van az élethez..? valamennyi fehérje a túróban. és a többi 95%-a?
olyan diétát kéne tartanod, amiben hasznos élelmiszereket fogyasztasz, és ezekkel beviszed a kellő energiát is, illetve egy kicsivel kevesebbet, hogy fogyj.
Azt kérdezted ehetsz e csuszát, az a válasz hogy nemigazán.
A lényeg az hogy mit eszel és szinte ugyanolyan fontos hogy mennyit. Át kell térni valami normális étrendre és kerülni a zsíros , lisztes dolgokat ha nem csak súlytveszteni akarsz hanem jó alakot és egészséget is.
Te miért akarsz fogyni? Te így is vékony vagy!
Egyébként, ha a hasadból szeretnél leadni, akkor ne egyél szénhidrátot (pl:csusza), csak nagyon keveset, és csinálj hasizom gyakorlatot. A futással a hasadról nem megy le a háj, a futástól csak az lábizmod,és a popsid erősödik, plusz az állóképességed.
Persze, nagyon hasznos a futás is, de a te problémádra nem az a megoldás, vagy mellé még hasizmozz. De a paramétereidből kiindulva marhára nem kéne fogynod!
Ja, és lefekvés előtt 2-3 órával ne egyél, ne 5 utántól. Ha 11kor fekszel le, akkor még nem baj, ha 7-8kor eszel egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!