Melyik a legegészségesebb sűrítési mód? Keményítővel (Haas gluténmentes kukoricakeményítő) sűrítés, lisztes-tejfölös habarás, lisztes-olivaolajos rántás? Milyen sorrendet lehetne felállítani a 3 módszer esetében?
Milyen szempontból egészséges?
Egyis sem kimondottan egészségtelen, főleg ha a rántást-habarást tk. liszttel csinálod. A fehér liszt tényleg nem túl jó. Viszont mindegyik jobban hízlal, mint a keményítő, hiszen az olajban rengeteg a kalória, a tejfölben meg sok a zsír, és így abban is sok a kalória.
Én személy szerint nem szeretem a keményítőt, meg sem bírom enni, nem tetszik az állaga a főzeléknek, ha keményítő van benne, de nem hízlal annyira, mint a többi.
Lehet még saját anyagával süríteni a főzeléket, és akkor nem kell bele lisztféle, ill. főzöl bele egy krumplit, amit egy kis lével turmixolsz, és azzal süríted be (az ilyen krumpli nem hízlal és egészséges!).
Én legjobban a tejfölös habarást szeretem, fogyókúra alatt is. Nem ettől fogsz kevésbé fogyni, hacsak nem eszel meg 6 liter főzeléket egy nap. Vagy szeretem még anyagával süríteni a főzeléket és egy kis tejföllel/joghurttal elkeverni.
fogyókúra szempontjából mindegy, mert
- fogyókúra mindenképpen megterheli a testet, köze nincs az egészséghez
- fogyókúra végeztével 10-ből kb. 8 ember elkezd zsírosodni, mint visszahízás, tehát rögtön a fogyókúra utáni hetekben.
gyors felszívódású szénhidrátok (fehér liszt, keményítő..) soha sem lesznek egészségesek, ha ezeket beleilleszted egy egészséges életvitelbe (sok mozgás, zöldség, fogyáshoz kis kalóriadeficit, elég fehérje bevitel etc.) akkor nem lesz probléma egyikkel sem. ez feltételezi hogy a lisztes/keményítős ételt nem fehér kenyérrel eszik, hanem mondjuk hússal, és további hasonló racionális döntéseket.
ha rendszeresen főzeléket eszem ami lisztes, akkor nem erőltetem a lisztes-cukros sütiket, édességeket. vagy a többi szénhidrát bevitelem teljes kiőrlésű, rozs liszt alapú, vagy zab, rizs..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!