5x enni keveset. Reggelire ez jó, vagy sok?
Két szelet tk. toast kenyér kenőmájassal megkenve és egy 175 gr-os kefír.
Optimális, vagy sok? Csak a reggeli a kérdés!!!!
(24 éves nő, 164 cm, 65 kg)
Mi a baj a kenőmájassal?
(kb. egy hétig lesz ez a reggelim, mivel a férjem megkívánta, megvette, a többi meg rám maradt. Élelmiszert pedig nem dobok ki.)
A kenőmájassal az a problémám, hogy túl sok benne az adalékanyag, de hát ez már egy másik téma. Ha szívesen fogyasztod, nem beszéllek le róla.:)
Sovány csirkemell, vagy sovány sonkatekercs. Te is elkészítheted saját magadnak!! Nagyon finom!
Félreértetted. Az említett szalámi sem "értékesebb" tápanyag (sőt, a csirkemellsonak sem!!!), abba is beledarálnak mindent, bármennyibe is kerüljön. Az úgynevezett csirke- vagy pulykasonka is egy merő adalékanyag. Sonkája a disznónak van, a csirkének nincs, annak "csinálni kell". Ha elolvasod az összetételét, látni fogod, 30 féle összetevő, ebből 28-ről nem tudod, micsoda, de egyben biztos lehetsz, a csirke eredetileg nem tartalmazza őket. Utána odamész a polchoz, leveszel egy Serrano sonkát, 3 dologból fog állni: sertéshús, só és valamilyen tartósítószer. (Mondjuk nem is olcsó...)
Tehát ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy csirkesonkát ettél vagy májkrémet, bár tippem szerint a májkrémben több a kalória.
Önmagában nem lehet eldönteni, hogy ez neked sok vagy kevés. Nem tudjuk, mennyit mozogsz, nem tudjuk, mennyi a napi kalóraszükségleted, és ne tudjuk, mikor és mit eszel legközelebb.
Ha tízóraira is ugyanezt eszed, és délben ebédelsz, szerintem sok volt. Ha tízóraira 2 almát eszel, és csak 2-kor lesz ebéd, akkor kimondottan kevés.
Ugyan nem egészen a kérdésedre válaszolok, de legközelebb inkább csinálj magadnak májkrémet, sokkal egészségesebb és finomabb, mint a bolti szarok.
Olajon megsütöd a csirkemájat (vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, bazsalikom, zsálya, rozmaring), puhára főzöd, ha kész van összemixeled egy késes robotgépben kevés vajjal, tejföllel, kicsi mustárral, és kis dobozkában lehűtöd.
Májkrém, adalékanyagok nélkül. :)
12:01!
Ez nagyon nyaminak hangzik:))) Megcsinálom hétvégén:))
hmmm.. nekem rokonom csinál majd a hétvégén libamáj pástétomot. az előző verzió kacsából baromi finom volt. ő azt mondja az kutya füle ehhez képest.. O_O
majd kapok én is receptet, oszt ha jó (persze hogy az lesz) akkor feldobhatom én is.
a kérdésre: májas - kevés benne a fehérje. ezután jöhetnek az adalékanyag problémák.
csirke "sonka" - legalább jó esetben szárnyas húsból van, és így 15-20% fehérjét tartalmaz. adalékok benne pl. antioxidánsok (c-vitamin) emulgeáló szerek (hogy a keverék egybe maradjon, a víz és zsír fázis ne váljon körül, ezek sem olyan vészes cuccok általában) ízfokozók - hát jobb lenne elkerülni- tartósító - most mit mondjak..-
érdemes olyat nézni aminek mégis lehetőleg "tisztább" az összetétele. húst össze lehet zúzni és formázni sonka alakba sok hozzáadott sz.ar nélkül is, nem tudok márkát/terméket ajánlani, de biztos van arányaiban jobb választás is.
Egyébként ez a receptesdi tényleg nem egy rossz ötlet.
Sokunknak lehetnek nagyon jól bevált receptei, amit szívesen megosztana az erre fogékony emberekkel. (Az idétlenektől eltekintve, mert az jócskán van itt:)
Sok szakácskönyv van, amiből recept alapján ha főzől korántsem lesz olyan az étel, ahogy az a "nagykönyvben" meg van írva....
Ha van jó recepted én vevő vagyok rá, akárcsak az itt említett házi kenőmájasra:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!