Miért ehet ilyen keveset 6 hónapos kisfiam? Eddig reggelire és vacsorára megevett 2x200-250 ml-t, de kb.10 napja csak 60-100-at eszik egyszerre.
Figyelt kérdés
Tápszeres baba, fokozatosan kiváltottunk 3 étkezést (tízórai gyümölcs, ebéd főzelék, uzsonna tejpép), ezeket továbbra is jóízűen megeszi. (Ezt még a kérdésbe akartam, de kevés a 250 karakter) 3600 gramm volt a születési súlya, 52 cm hosszú. Félévesen 7040 gramm (mondjuk, emiatt is aggódtam kicsit, de formás, szép baba) és 70 cm. Amúgy általában jókedvű, kiegyensúlyozott. Igyekszem nem mutatni előtte, mennyire aggaszt ez. Eddig éjszaka is evett egyszer, most átalussza, bár inkább fölkelne és enne! Bocs a hosszúra nyúlt kérdésért!2009. ápr. 21. 03:09
1/3 anonim válasza:
Csak tippelek, de nem lehet, h jön a foga?
Az én lányom azóta eszik ilyen rosszul! Én is aggódtam, úgy kellett a tápszert belekönyörögnöm! 5 hónaposan 6450 g volt csak, akkor mérték utoljára. Pár nap múlva tölti a 6 hót, megint mérni fogják, szerintem hasonló súlyban lesz, mint a kisfiad.
Két kicsi foga van, de nem eszik jól, mióta szenved(ett) velük.
Most váltottunk 2-es tápszerre (tegnap), úgy látom, h szívesebben megeszi, és laktatóbb is! Nem vártam meg a cserével ezt a pár napot már, de szerintem nem lesz gond.
Más tippem sajnos nincs.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ. Igen, én is erre gondoltam, csak annyira még nem duzzad az ínye (fölül ugyan már láthatók a fogak). Igaz, mindent a szájába vesz és sokat nyáladzik, de ez már egy-két hónapja tart.
2009. ápr. 21. 08:36
3/3 anonim válasza:
Mi is hathósak vagyunk, ő is ezt csinálja, de már nem először, hogy a napi nem kis adagjainak a felét eszi. Nálunk a fogak miatt van, kettő kijött, innen tudom hogy akkor csinálja ezt, mikor még jó két hét kell a fog kijöveteléig, szóval nem közvetlen előtte. Nagy valószinűséggel nálatok is ez lehet. Ahogy szivja az üvegből a tápit, hasit az inye, ezért inkább nem eszi tovább, csak amit feltétlen muszáj.ha lenne még kedve, este próbáltad tejpéppel kanalaztatni? Mivel azt megeszi, tehát a kanál okés csak a szívás üvegből fáj. Én reggel mikor nem eszik csak 100 g körül, miután frászt kapok ettől, mert tényleg ilyesztő, hogy nem éhes reggel, fél-háromnegyed óra mulva a kiságyba teszem, bolondozunk majd hirtelen ujra bepróbálkozok a felmelegitett maradék tápival, akkor simán lehúzza. Próbáltad ujra kinálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!