Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » El tudná valaki magyarázni?...

El tudná valaki magyarázni? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

18 éves, ~160cm magas lány vagyok, 48 kilogrammal.

Elsősorban nem fogyni szeretnék, hanem szálkásítani, mert hiába nincs rajtam sok felesleg, azért mégis jó lenne formásodni, gondolom értitek. Korábban sokat sportoltam (futás), de valahogy lassan abbamaradt, és ezt érzem is magamon. Tehát az alap, hogy újrakezdem az intenzív sportot napi egy órában. Viszont az étrenddel kapcsolatban kicsit összezavarodtam.

Napi ötszöri étkezés, teljes kiőrlésű dolgok, natúr joghurt, túró, zöldségek, gyümölcsök, magvak, sok folyadék, cukros és édesítőszeres dolgok kerülése...stb. Ez eddig rendben van, évek óta így eszem, bár a mennyiségre nyilván nem figyeltem annyira, mint ezentúl szeretnék.

Csak nem egészen értem ezt a fehérje/szénhidrát dolgot. Kiszámoltam az energiaszükségletem az orvosilexikon.hu-n, és 246 gramm ajánlott szénhidrátbevitelt dobott ki. Sok helyen viszont ennél jóval alacsonyabbat ajánlanak. Miből juthatnék fehérjéhez (a tofun kívül), ha vegetáriánus vagyok megközelítőleg két éve?

2011. nov. 20. 21:47
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

számítottam a kérdésre. :) majdnem mindenki felteszi.

na, tehát először is tisztában vagyok az evolúcióval, a fogazatunkkal, meg az ilyesmikkel, amiket általában mondogatni szoktak ezzel kapcsolatban. és azt is tudom, hogy veszélyes is ez a fajta életmód, fokozottan kell figyelni a fehérjebevitelre (amit, csak így visszautalva a korábbi témára, ritkán pótolok szójatermékekkel, mert nem igazán bízok bennük, egyébként sem fogyasztottam génkezelt dolgokat), kialakulhatnak különböző hiánybetegségek...stb.

a döntésem kizárólag érzelmi alapú, ezért nehéz megérteni. nem igazán értek egyet az állatvilág, meg úgy általában a Föld kizsákmányolásával. tehát nem csak húst nem eszek, hanem olyan termékeket (pl. olyan tejet és tojást) veszek, amelyek bizonyítottan megfelelő körülmények között tartott állatoktól származnak,újrahasznosított papírféléket használok, a tesómmal állatmenhelyre megyek önkéntesnek...stb. ezeket a családom is fontosnak tartja, viszont ők esznek húst, meg mindent. szóval elsősorban a zöld mozgalmakkal szimpatizálok, ennek a "mellékterméke" a vegetarianizmus. tudom, hogy nem minden környezetvédő vegetáriánus (sőt), de nekem ez így jó.

2011. nov. 22. 16:19
 12/16 anonim ***** válasza:

értem. na jó, persze hogy nem de nekem az IQ-m hozza az EQ-m hiányát. mondhatni, nem akarok az előbbiről leesni az utóbbira mert szörnyet halnék.

de az elvek szépek, és ha a kockázatok ismeretében is tartod ezeket, akkor egy erős és becsületes jellem lehetsz.

2011. nov. 22. 16:29
 13/16 anonim ***** válasza:
Egyebkent valoszinu, hogy az ember nem vadaszott acélból, hogy húst egyen. Mert ahelyett az allat helyett, ami haraphat, csíphet, celszerubb volt a halat valasztani.:) Ugyhogy lehetseges, hogy csak amiota allattenyesztes van, azota eszik némely ember nagyobb mennyiségű szárnyas- és gerinceshúst.
2011. nov. 23. 21:27
 14/16 anonim ***** válasza:

én azt mondom erre, hogy biztos igazad van, vannak új szokások (háziasított gerincesek, atomerőművek és melegházasságok) de, mi is a nagy különbség hogy én most halakkal és kukacokkal, vagy csirkével eszem elég fehérjét? :D egyébként lehetne az, hogy a szervezetünk nem jól bontja le a szárazföldi állatok húsát, vagy betegséghez vezethet a zsírjuk stb. de ezek egyértelműen életmód függő dolgok. a szárnyas húsnak élettani hátrányát nem tudom ki tudna mondani, a marha hús ugyan (úgy tudom, de ezt csak jó embertől hallottam és nem tanulmányt olvastam, ő már lehet hogy igen) nagyobb inzulinszint emelkedést vált ki, a sertés meg ugyan zsíros lehet, de 1. ez nincs közvetlen összefüggésben a vérünk triglicerid szintjével (! hoppá !) 2. itt is életmód bejátszik, tehát az újféle táplálkozás, a szárazföldi gerincesek fogyasztása nem jár olyan hátrányokkal mint esetleg egy takarmánynövény fogyasztása (szója), ha probléma lehet az inkább általános jellegű és a modern mozgásszegény életmód a probléma forrása, nem önmagában a zsíros hús, hurka kolbász.

ha már kreatívkodunk is, és én meg edzettem úgy hogy pörög az agyam, megjegyezném az állatbetegségeket: a macskák nem esznek sertést, és a sertéseknek van is egy betegsége amit hordozhatnak egy ideig a húsukban "álveszettség" ez a macskákra halálos, talán az ebekre is. az emberre nem. ezért sem esznek ők nyers disznóhúst. mondjuk nyerset mi sem, mert egyéb paraziták is lehetnek bennük. no de azok hogy mondjam.. minden állatban lehetnek, lényeg hogy ne legyenek halálosak ránk, tehát elvileg fogyaszthattuk a kucut is már régen is.

meg mondd már milyen evolúciós holtág az akit megharap egy coca? hát harapjon, ha éhes vagyok hamarább megeszem mint ő engem.. már ha így kéne fehérjeforrásra vadásznom. csak el tudtak ejteni csapatostul az atombomba leendő feltalálói 1-1 vadkant.

2011. nov. 23. 21:46
 15/16 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Neked meg test formálásra viszont mindenképpen tömegnövelő étrend kell. izmot építeni még jó étrenddel és súlyzós edzéssel is egy kemény sport, és lassú.

na most nem ilyen jellegű edzéssel, sok fehérje nélkül.. nézz növényi tápkiegeket esetleg. mert vannak vega testépítők, ha ők tudnak izmot felpakolni, akkor te is tudsz formásítani (ugye ezt a szót használtad).

2011. nov. 23. 21:48
 16/16 A kérdező kommentje:
köszönöm (ismételten), majd szétnézek. :)
2011. nov. 24. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!