Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Más is puffad a zöldségektől?...

Más is puffad a zöldségektől? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Amiket eszem: paradicsom, uborka, hagyma, paprika, padlizsán, cukkini, articsóka, gomba, cékla, jégsaláta, néha répa.


Amiket igyekszem kerülni: brokkoli, karfiol, hüvelyesek: bab, zöldbab, borsó..., kukorica.


Általában párolva vagy grillezve eszem, nem nyersen.


Mégis hatalmasra puffadok tőlük és görcsöl a hasam, nagyon rossz. Pedig szeretem is őket, meg a legtöbb fogyókúrának szervez részét is képezik. Nem akarok róluk lemondani.:-(


2011. nov. 14. 08:22
 1/8 anonim ***** válasza:
miért kerülöd a brokkolit meg a karfiolt?
2011. nov. 14. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
A brokkolit borzasztóan nem szeretem, a karfiolt meg a puffasztó hatása miatt.
2011. nov. 14. 08:36
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen van egyéni érzékenység is némelyik zöldségre, de d okszor az is lehet a baj -szerintem-, hogy olyan keverésben használják őket, melyek felerősítik egymás hatását.

Érdemes lenne kipróbálnod, hogy ha mondjuk csak céklát eszel, az mit okoz a szervezetedben...és így tovább.

A hagymára, paprikára, gombára sok ember érzékeny.

A csiperke gomba helyett próbáld meg a laska gombát, kevésbé puffasztó.

A bab, borsó puffasztó hatása némelyest csökkenhető, ha forrás után pár perccel a vizet leöntöd róla és másikat teszel rá.

Szerintem nem kell lemondanod róluk, csak megtalálni azt a párat, amire különösen érzékeny vagy.

Talán egy tisztító kúra se lenne rossz, hátha a bélflórád nem működik rendesen. -egy tipp.

2011. nov. 14. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Sajnos én is :( egy időben minden nap ez volt az ebédem: 150g brokkoli,200g karfiol,100g gomba,50g répa 100g csirke. Annyira felvoltam állandóan puffadva mint egy etióp gyerek :( Pedig nagyon szeretem ezt az összeállítást. Már egy ideje leszoktam erről az ebédről és azóta semmi gond.
2011. nov. 14. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Én egy időben fel voltam puffadva a karfioltól meg a gombától. S most már SEMMI BAJOM sincs tőle. S mi volt a titok nyitja? Elszállt velem a ló. Régen ezekből 1000 g-ot ettem meg egyszerre. (Nagyon sokat tudok enni, kb. húsból is ennyit...) s emiatt volt nagy a hasam. Most ezt csökkentettem 200-300 grammra, így már nem is vagyok puffadt.
2011. nov. 14. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Egyrészt azt mondják, szokni kell.

Másrészt sajnos betegség jele is lehet a puffadás. Az, hogy csak a káposzta, vagy csak a brokkoli puffaszt, az nem gond, de ha ennyi minden, és állandóan puffadt vagy, az komoly problémát is jelenthet. Irány a doki, ne intézd el annyival, hogy zöldség.

2011. nov. 14. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem nyersen nem puffaszt annyira. Persze tudom, nem lehet mindegyiket nyersen megenni, ezért érdemes lenne kipróbálnod, hogy amit lehet, nyersen eszed, a többit meg csak ritkán és keveset.

Mostanában én reggelente eszem pár szelet vajas kenyeret + 1 répát nyersen felkarikázva, + 1 paprikát, ezenkívül vagy 2-3 paradicsomot vagy egy kígyóuborkát.

Természetesen mindet nyersen, és semmi bajom.

2011. nov. 14. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Az újhagymát kifelejtettem, ebből is eszek pár szállal, de nem mindennap.
2011. nov. 14. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!