Más is puffad a zöldségektől? Mit tegyek?
Amiket eszem: paradicsom, uborka, hagyma, paprika, padlizsán, cukkini, articsóka, gomba, cékla, jégsaláta, néha répa.
Amiket igyekszem kerülni: brokkoli, karfiol, hüvelyesek: bab, zöldbab, borsó..., kukorica.
Általában párolva vagy grillezve eszem, nem nyersen.
Mégis hatalmasra puffadok tőlük és görcsöl a hasam, nagyon rossz. Pedig szeretem is őket, meg a legtöbb fogyókúrának szervez részét is képezik. Nem akarok róluk lemondani.:-(
Természetesen van egyéni érzékenység is némelyik zöldségre, de d okszor az is lehet a baj -szerintem-, hogy olyan keverésben használják őket, melyek felerősítik egymás hatását.
Érdemes lenne kipróbálnod, hogy ha mondjuk csak céklát eszel, az mit okoz a szervezetedben...és így tovább.
A hagymára, paprikára, gombára sok ember érzékeny.
A csiperke gomba helyett próbáld meg a laska gombát, kevésbé puffasztó.
A bab, borsó puffasztó hatása némelyest csökkenhető, ha forrás után pár perccel a vizet leöntöd róla és másikat teszel rá.
Szerintem nem kell lemondanod róluk, csak megtalálni azt a párat, amire különösen érzékeny vagy.
Talán egy tisztító kúra se lenne rossz, hátha a bélflórád nem működik rendesen. -egy tipp.
Egyrészt azt mondják, szokni kell.
Másrészt sajnos betegség jele is lehet a puffadás. Az, hogy csak a káposzta, vagy csak a brokkoli puffaszt, az nem gond, de ha ennyi minden, és állandóan puffadt vagy, az komoly problémát is jelenthet. Irány a doki, ne intézd el annyival, hogy zöldség.
Szerintem nyersen nem puffaszt annyira. Persze tudom, nem lehet mindegyiket nyersen megenni, ezért érdemes lenne kipróbálnod, hogy amit lehet, nyersen eszed, a többit meg csak ritkán és keveset.
Mostanában én reggelente eszem pár szelet vajas kenyeret + 1 répát nyersen felkarikázva, + 1 paprikát, ezenkívül vagy 2-3 paradicsomot vagy egy kígyóuborkát.
Természetesen mindet nyersen, és semmi bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!