Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék leszokni a...

Hogyan tudnék leszokni a cukorról?

Figyelt kérdés

sajnos nagyon sok cukrot, csokit cukros ételt szeretek. ha nincs otthon édesség csinálok karamellát, vagy valami sütit. :( mindig csak azt gondolom: csak egy icipici gumicukrot eszem, aztán a következő pillanatra már megettem az egész zacskót! Tudom hogy ez nem jó sem az egézségemnek, sem a súlyomnak, de egyszerűen nemtudom abbahagyni! :(

Amúgy tinédzser vagyok

2009. ápr. 29. 18:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem akarok papolni Neked, de a cukor rendkívül káros és számos betegséget okozhat a túlzott cukorfogyasztás. A wikipédiából pontos választ kapsz; így felsorolni szinte lehetetlen.
2009. ápr. 29. 19:03
 2/7 A kérdező kommentje:
tudom, épp ezért szeretnék leszokni róla, de kéne valami módszer, hogy hogyan.. mert sajnos nem elég ha szimplán eldöntöm, mert akkor úgysem tartom be..
2009. ápr. 29. 19:13
 3/7 anonim ***** válasza:
Használ édesítőszert az olyan ételekhez, amibe egyébként cukrot tennél. Van por, tabletta és folyadék formájában is. Sőt még sütéshez is.
2009. ápr. 29. 19:44
 4/7 A kérdező kommentje:
de azt olvastam, hogy az is ugyan annyira hízlal, mint a cukor, csak még egészségtelenebb is! :(
2009. ápr. 29. 19:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem hizlal. És rengeteg ember ezt használja cukor helyett, mégsem patkoltak még el. :) A cukor szerintem egészségtelenebb. Megemeli a vércukorszintet is, és utána még több édességet kíván az ember. Ráadásul élettani szempontból semmi szüksége, hogy fogyasszuk, mert tápanyagokat nem tartalmaz. Tápértéke viszont annál nagyobb. Akkor inkább már az édesítőszer, annak alig van kalóriatartalma.
2009. ápr. 29. 20:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Még szerencse, hogy a mesterséges édesítőszererektől nem "patkolnak" el az emberek! Egyre-másra derül ki, hogy sajnos károsak. És mivel "üres" kalóriát tartalmaznak, megbolondítják a szervezetet. Hogy lassan elhagyd az édességeket, két dolgot ajánlanék. Egy kis méz legyen mindig kéznél és inkább abból fogyassz egy keveset, ha nagyon kívánod az édességet. A másik az igazi: egyél sokkal több nyers zöldséget és gyümölcsöt és minél kevesebb főtt /hőkezelt/ élelmiszert. A gyümölcsök nagy része édes, mégis bátran fogyaszthatod. Valószínű, hogy előbb-utóbb csökkenni fog az édesség utáni vágyad.Légy erős és következetes!
2009. ápr. 30. 19:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Sikerült? Ugyanez a problémám
2010. okt. 22. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!