Hogyan lehet leszokni a cukorról? Teljesen függő vagyok. Remegek, ha nem sütivel kezdem a napot és nem tudom megállni az evést. Nagyon szenvedek tőle
Először is jobban meg kell értened a mechanizmust: minél több cukrot eszel, annál többet kívánsz.
Aztán szembesülni kell vele, mi vár rád: a 20 kg most csak esztétikai probléma, pár év múlva cukorbetegséghez (annak a mellékhatásai: pl. érszűkület, fekélyek, amputáció), rákhoz vezet az életmódod.
Utána meg kell változtatnod a táplálkozási szokásaidat, minden agyban dől el.
Olvasd el ezeket:
Még egy: SZERETNED KELL MAGAD annyira, hogy a legjobbat akard magadnak és a legjobb táplálékot add a testednek. A cukor és a süti NEM jó, nem tud vele mit kezdeni a szervezeted, zsírrá alakítja. Amire igazán szükséged van: zöldség, gyümölcs, fehérje, rost, vitamin. Ha szereted magad, ezeket adod magadnak.
Kérdés, hogy 20 kiló felesleggel képes vagy-e szeretni magad, mert szerintem nem... ezen is dolgozni kéne.
Szerintem meg menj el a háziorvosodhoz, vagy belgyógyászhoz és kérj egy terheléses vérvételre beutalót, mert nagyon valószínű, hogy rossz a cukorgörbéd. Nekem iy ilyen tüneteim volta, azt hittem, csak szeretem a cukrot, de mint kiderül a szervezetemnek van egy anyagcserezavara, ami miatt a felvett szénhidrát, nem jól hasznosul és a hasnyálmirigy müködésem sem 100%-os.+Egy enyhe pajzsmirigy alulműködés volt ezzel együtt, Ez pedig nőgyógyászat gondot okozott. 14 évbe telt , mire rájöttek erre.
Azóta kapok gyógyszert a cukromra és egyet a hasnyálmirigyemre és a,amikor el kezdtem szedni, már másnap rá sem bírtam nézni egy csokira se.Azóta sem bírok cukrosat enni. Fogytam 5 kilót és tartom is a súlyom(lekopogom)
pajzsmiriggyel nekem is gond van...eddig nem volt, de most a TSH lement nagyon, nagyon alacsonyra
még nem jutottam el vele dokihoz, de már van időpontom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!