Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi idő alatt fogyhatok...

Mennyi idő alatt fogyhatok normálisan 20 kg-ot? És hogyan? Mit egyek, mit sportoljak?

Figyelt kérdés
160 cm vagyok, 90 kg, 23 éves lány...
2009. ápr. 29. 11:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Adj magadnak több mint egy évet.

Hogyan? Teljes életstílus váltással, ami nem könnyű, hiszen az eddigi kalóriadús életvitelt fel kell adnod és eleinte bizony nem lesz könnyű. Az elvonási tünetek nagyon kínzóak lehetnek.

Itt sokmindent olvashatsz diétáról mit egyél meg mit nem.

Én egy életen át küszködöm a kilóimmal....sajnos az a fajta vagyok, ha nem mozgok, azonnal hízok és lusta vagyok de nagyon. Tavaly sikeresen leadtam 15 kg-t aminek a fele visszavándorolt a lustaságom miatt.

Beiratkoztam egy csoportba, ahol testreszabottan elmondták, mi az ajánlott és mi az ésszerű mennyiség. Hiszen a fogyást nem "diéta" kell, hogy elindítsa, hanem az agyad. A gondolkodásod kell, hogy megvátozzon és az bizony nem megy pillanatok alatt. Első hét hurrá....és aztan jönnek a megvonások amikről már írtam és igazából akkor kell erősnek lenned.

Azt tanultam meg, hogy bármit ehetek igazából, de csak mértékkel. Persze itt most nem a zsíroskenyérről van szó. Előnyben kell részesíteni a gyümölcsöket különösen a lédús, kevésbé savas gyümölcsöket és hát érzékeny búcsút kell venni a kenyértől, tésztaféléktől...ez nem azt jelenti, hogy tilos! Ez azt jelenti, ritkábban, kevesebbet. Napi egy szelet kenyér vagy egy zsemle...megmarad az életkedv. Víz. Sok-sok víz.

Ha husit ennél, részesítsd előnyben a csirkemellet és a pulykahusit. Nemcsak azért egészségesebb mert fehérhús, hanem azért is, mert zsírmentes. Ugyanakkor ahoz, hogy ne legyen szorulásod szükséged van zsírokra is. 2-3 kanálnyi oliva olaj bőven megteszi a sütéshez, főzéshez.

Nagyon fontos az adag. Én a kistányérom felét használtam...pl. jól lehet lakni 2 tojással nem kell 4. Hihetetlen, de igaz. Lassan jól megrágva kell az ételt elfogyasztani.

Sport. Semmiképpen sem szabad megterhelned a szervezeted még. Én - idétlenül látszik de nagyon bevált: gyorsgyaloglást csinálok. 2 hét alatt látom a változást mire végre ráadom a fejem...mindent megdolgoztat és csak rajtad múlik milyen intenzitással csinálod.

2009. ápr. 29. 12:29
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nagyon hasznos a válaszod!!!
2009. ápr. 29. 17:01
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
nekem eddig két módszer is bevált életemben, amikkel 20kg körül fogytam, mindkettő inkább életmódnak nevezhető, mint diétának, hozzá kell szokni, és folyamatosan vele élni; 13 éves koromtól négy évig testkontrolloztam, erről biztosan találsz sok infót, de ha mégsem, akkor írj, nagy hiba volt abbahagyni, teltek múltak az évek és megint egyre elfogadhatatlanab lett az alakom, de képtelen voltam rávenni magam komoly fogyókúrára, egy-egy hétig tudtam csak bármiben kitartani, aztán egyszercsak úgy éreztem, hogy MOST, másnaptól Norbi Update-ezem, már több, mint 3 éve, közben voltam kismama, most pedig már egy éves a lányom, az utóbbi időszak (sok itthonülés) megint nem kedvez az alakomnak, de az Update-et nem hagytam abba...különösebb tornát sosem csináltam mellette, mert lusta voltam, de az is elég volt, hogy sokat gyalogoltam a városban, intéztem a dolgaimat.
2009. ápr. 29. 18:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Norbi Update! Egészséges módszer, egy év alatt heti három-négy óra sporttal simán leadod a 20 kg-ot, és ha életvitelszerűen betartod, sosem jön vissza.
2009. máj. 2. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!