Napi 500-600 kalória bevitele mellett mennyit fogok fogyni mondjuk 1 hét alatt?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 28. 16:13
1/10 A kérdező kommentje:
és mellett kardioedzést is végzek 1-2 naponta
2009. ápr. 28. 16:14
2/10 A kérdező kommentje:
jaaa és 170 cm vagyok kb 62-65kiloval( nemt tudom pontosan meggyi mer folyton ingadozik)
2009. ápr. 28. 16:15
3/10 anonim válasza:
Ilyen hülyeséget ne csinálj, mert lefogyhatsz vele 4-5 kilót, de azt szinte csak izomból, és utána visszahízod a többszörösét! Inkább egyél több zöldséget, gyümölcsöt, igyál sok vizet, kerüld a cukrot és a fehérlisztet!!
4/10 anonim válasza:
Nagyon veszélyes diétát választottál. Szó szerint életveszélyes. Ne csináld!!!
5/10 anonim válasza:
A kérdésedre válaszolva napi 500 kc-val, napi fél kg-t lehet fogyni. Mi alkalmazzuk ezt a diétát, akkor, ha a beteg műtétre vár, de annyira túlsúlyos, hogy veszélyes lenne az altatás számára. Normál életmód mellett kb két három hétig tudod csinálni a diétát, utána nagyon legyengülsz, elképzelhető, hogy pl kiszáradsz, vagy elszédülsz pl vezetés közben. Nem a legjobb ötlet.
6/10 anonim válasza:
Épp eleget ahhoz, hogy kórházban köss ki. Ha ez komoly kérdés, akkor előbb át kéne olvasnod jó sok cikket az egészséges táplálkozásról és a napi rendszerességgel űzött sportolás melletti táplálkozásról.
7/10 anonim válasza:
Ajánlanám a figyelmedbe az alábbi számlálót
MIVELHOGY nem tudom a korod,élettípusodat,nemedet...heti egy kilónál veszélyes többet kitűzni célnak,következményei lehetnek,mégpedig rosszak...a súlyoddal nem kéne gondod legyen...jelenleg én 178 cm 113 kg vagyok...napi 1500 viszek be kalóriát,és egy hónap alatt lement 4 kg...voltam 117.MOZGÁS SZINTE SEMMI.Inkább egyenletes legyen a bevitel,és ÁLLANDÓ.De az egészséged kár tönkretett 3-4 kilóért
8/10 anonim válasza:
Már elnézést, de én használtam ezt a linket, és kiszámoltam, hogy nekem mennyi kaloriát kell bevinnem naponta a heti 1 kg fogyáshoz. Kb. olyan sulyu vagyok mint a kérdezo, szintén 170 cm-el. És 600 kcal koruli számot dobott ki...ugyh. ezek ha ennél tobbet eszek akkor csak stagnálni vagy hizni fogok...remek!!!!!
10/10 anonim válasza:
Ezek a kalkulátorok nem tudnak semmit.. Más ha izomtömeged, vagy zsírtömegedből vagy "túlsúlyban" a bmi kalkulátorok szerint. Ha igazán hosszútávon fogyni akarsz, akkor kerüld a cukrot mindenképp, vagy legalábbis redukáld, és a szénhidrát bevitel sem mindegy hogy miből van! Zöldség oké, de a feldolgozott, finomított dolgokat kerüld, mint pl a kenyér. Hidd el, évek óta próbáltam rossz táplálkozás mellett fogyni, de mindig visszajött. Az a legjobb módszer, ha 2 hétig számolod, hogy pl 1500 kalórián hogy működik a súlyod mozgás nélkül, és ha látod hogy fogysz, akkor amellé még kb 500 kalóriás testedzést beiktatsz, és voilá! Beindul a fogyász szépen. Ha visszaszalad ne ijedj meg, mert a folyadékbevitel, és az anyagcsere lassúsága miatt ingadozhat. Azt pedig ne feledd, hogy az a legjobb diéta (azaz étkezés) - ami nem összekeverendő a fogyókúrával -, amit tudsz is tartani. Általában az a nyerő, ha a testsúly megtartásához szükséges kalóriánál 500-800 kalóriával viszel be kevesebbet táplálkozással, és ehhez hozzáveszel 300-500 kalóriás testedzést heti 2-5 napnyit. Ezért szokták mondani hogy életmódváltás. Szóval ennyi információval amennyit leírtál nem lehet megállapítani hogy mennyit fogsz fogyni, mert ez függ attól hogy: mennyit sportolsz, mennyit égetsz el napi szinten munkával, vagy suliba járással, illetve hogy milyen sebességű anyagcserével rendelkezel! Nézz angolnyelvű youtube videókat ezzel kapcsolatban, ott rengeteg információhoz juthatsz. Egyébként idővel ha több izmod van, akkor az több energiát igényel, ezáltal könnyebb a fogyás is, és érdemes a sajáttestsúlyos, vagy súlyemeléses edzéseket beiktatni, mert azok fognak csak igazán kalóriát égetni. Nem az edzéssel magával, hanem azzal, hogy a szervezeted helyrehozza az edzés alatt megsérült szöveteket, izomrostokat. Fontos tehát a regeneráció, és a sok alvás, emellett a folyadék bevitel is, (napi 2-3 liter víz). Szóval nem elég csak az étkezésre odafigyelni ahhoz hogy tényleg elhasználódjanak azok a zsírraktárak. :) Bár látom már jó későn írok, de hátha valaki idetéved, és hasznosnak találja ezt a hosszú leírást. Még valami hasznos tanács: nekem pl amikor súlytemeltem, sokat segített a dupla adag (2 scoop) whey protein shake, sokkal hamarabb épült vissza, azaz múlt el a fájdalom, ami pár nappal később jelentkezett, amikor ittam. Bár ez utóbbit saját tapasztalatból írtam 28/F. Szóval csajoknál nem tudom ez hogy működik, meg mik a paraméterek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!