Mai étlapom, min változtassak?
Reggeli:Görög krém joghurt
Tízórai:Müzliszelet.
Ebéd:Krumpli,sóska,kevés hús.
Uzsona:3db alma
Vacsora:Túró rudi
Ejha, masszív koplalás. :( Egyél rendesen, reggelire ne joghurtozz, hanem pékáru, sonka, sajt, zöldségek, ilyesmi. Tízóraira mehetne a joghurt a müzli mellé, v vmi mellé.
Uzsi oks, ebéd is.
Vacsira meg amit gondolsz. :)
Szerintem reggelire tk. kenyeret egyél sovány sajttal,felvágottal,zöldséggel
tízóraira jó a müzliszelet de inkább gyümölcs
ebédre ebből a kajából mehet több is rá egy főtt tojás
uzsi jó
vacsira néha mehet a túró rudi de inkább túró,sajt,zöldség,gyümölcs :)
Miben van fehérje?
Tojás,halon kivűl
reggeli krémjoghrut helyett sima natur joghrut+zabpehely-nem müzli natur pehely!
tízórai gyümölcs
ebéd ok
uzsi ok,
vacsi túrórudi helyett sima túró zöldséggek avgy almával, túrórudi ebéd után vagy tízóraira, reggelihez
"De akkor ettem elegendő fehérjét ,vagy nem? Joghurtban van tej,túró rudi úgyszintén,és az ebédnél még húst is ettem."
A joghurt csak sokadrangú fehérjeforrás, sok fajtájában magasabb a ch-tartalom, mint a fehérje
A túró magában, zöldséggel, édesítőszerrel nem rossz, de másodrangú fehérjeforrás, túró rudiként nem minősül fehérjeforrásnak (elhanyagolható mennyiség a tiszta túró benne)
A "kevés hús" nem tudom mit takar, de keveset.
Sok-sok sovány húst fogyassz (csirke, pulyka, nyúl, sertésből csak a sovány sonka, szárnyasbelsőségek pl. szív, máj is jók) és sok halat (bármilyen hal jó fehérjeforrás, ha konzerv, ne olajosat, hanem natúr leveset válassz)! (Kivéve persze, ha vesebeteg vagy, netán köszvényes).
Tojás, főve vagy olaj nélkül teflonban sütve, ha a koleszterined magas, akkor csak a fehérjét.
Tejtermékek közül nézd meg a termékeket, már kb. mindre rá van írva a tápérték. Bizonyos sajtok és túrófélék fehérjetartalma a legmagasabb.
Drágák, vitatottak egészségügyileg, de nagyon fehérjedúsak a szójatermékek is,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!