Hízókúra létezik? Tudtok nekem mondani?
másik kérdésre írt válaszomat másoltam ki:
- egyél sok mézet, szénhidráttal + zsírral kombinálva: méz + vaj/margarin + kenyér. Ha nem tudsz fehér kenyeret enni (én már 2 éve nem tudok...) akkor tk kenyérrel egyed.
- mézes dió -> igazi kcal bomba!! a diónak 660 kcal/100 gramm a kalóriatartalma, a méz is rengeteg, de egészséges: rengeteg vitamin van benne, ugyanakkor ugyanúgy hízlal mint a fehér cukor ha valaki sokat eszik belőle. csak egészséges, mert a fehér cukorban nincs vitamin, az teljesen üres kcal.
- ha nem szereted az édeset, egyél diót, mogyorót, pisztáciát, mindenféle magot, ezekben általában 600 kcal/100 gramm felett van a kcaltartalmúk! De vigyázz, mert ha hajlamos vagy pattanásokra, akkor kijöhetnek rajtad. Egészséges zsírokat tartalmaznak, amik kellenek a szervezetnek, nincs bennük transzzsír mint a mekis kajákban... ha teheted ezt edd a mekis kaják helyett!
- használj önteteket a salátákhoz, húsokhoz! Ne natúr joghurttal/kefirrel készítsd az öntetet, hanem majonézzel, tejföllel, tejszínnel, mert ha nem is tudsz még sokat enni az összeszűkült gyomrod miatt, az önteteket könnyen beviheted a gyomrodba hisz "nem foglal el sok helyet" vagyhát érted :) a dióból is könnyű sokat megenni mert nagyon apró.
A lényeg hogy olyan dolgokat egyél, ami apró, pici térfogatú, de nagy kcal tartalmú! Ilyenek az olajos magvak, ill. öntetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!