Ez szerintetek is igazságtalanság?
Annak idején nekem is meggyűlt a bajom a tesi tanárokkal. Addig okoskodtam, míg be nem vettek a gyógytornára. Ágyő kötélmászás, ugrabugra. Tesiből ezután 5-ös lettem, mivel csak gimnasztikázni kellett meg úszni.
Amúgy igazságtalan elvárni ugyanazt a teljesítményt két alapvetően más felépítésű embertől. Na, elmagyaráznám a tanárodnak.
Igen, igazságtalan. Az élet is az, ezt be kéne látnia a tanároknak.
Én vékony kisgyerek voltam, de mindig mindenben (abszolut minden, nem csak futás) utolsó a tesiórákon, hiába próbálkoztam és küzdöttem, kettesnél jobb eredményem sose volt, az is ritkán. A legkövérebb lányok is mindig leelőztek. Aztán pont a tornatanárnők zavartak el orvoshoz hogy mentessem fel magam, mert ők tesiórán nem tudtak mit kezdeni velem, meg hogy beteg vagyok, egészséges gyerek nem így mozog, nem ennyire ügyetlen, nem esik el a saját lábában, képes elkapni egy labdát, nem esik össze és nem hány össze mindent futásnál, stb... hát, valahogy így lettem felmentett, és nem is alakult ki soha normális mozgáskultúrám.
Én már nem járok iskolába, de elmondom, nálunk mi volt:
Kerek-perec megmondtam a tanárnak, hogy az egész jegyszámítási rendszer egy nagy kaka. Futásnál is (ami időre megy) meg volt adva, hogy mennyi időn belül kap az ember 5-öst, 4-est, stb. Voltak fitt, duci és kövér emberek is az osztályban. Megmondtam neki, hogy mégis hogy várhatják, hogy egy 160 centi magas, 90 kilós gyerek - akin már bocsánat csak háj van, izom 0 - lefussa x perc alatt a 2-3 km-es távot, úgy, hogy ne kapjon 1-est, mikor úgysem fogják bírni egyhuzamban, a felét, háromnegyedét lesétálják, mert egyszerűen nem bírja a testük, lábuk a terhelést.
Le lettem szólva, hogy én tudom rosszul, ne avatkozzak bele, vagy kaptam csak egy "nem érdekel, akkor fogyjanak le" megjegyzést.
Nem saját érdekemben szóltam, nekem teljes felmentésem volt, tehát nem kellett semmit csinálnom, csak ugye ráláttam a dolgokra, kár hogy senki nem értékelte.
Nem feltétlen igazságtalan,de ha láttam volna rajtad,hogy tényleg odatetted magad,akkor megadom a 2est.
A tesi osztályzat és a futás távja,nem véletlen annyi amennyi.
Egy bizonyos korosztály általános szintjére van kalibrálva,amit te nem teljesítettél.
Ha így nézzük jogos a jegy.
velünk is kemény volt a tesitanár. mi csoportokban futottunk és be volt osztva egy csoportba a sportos, az átlagos a duci és ált én:D az utcsó csoport egy sor szenya feladatot kapott ami még a keményeket is kinyírta...
így utólag némi edzéssel a hátam mögött azt tudom mondani hogy igaza volt. csak akkor nem akartam mozogni, lusta voltam, és így lehetett rinyálni. egyszerűen sokkal fiatalabban kéne kezdeni a tömegsportra nevelést, hogy a fiatalkori elhízás mint olyan fel se merülhessen érdemben... de nem így van, jómultkorában mentem el egy suli előtt, nem lehettek többek mint 2-3.osok. minden második lány gőzgombóc volt... nevetséges hogy a szülők ezt végignézik...
Bizony.
Nem kell ennek így lennie.
Uh dönts!
Tovább puffogsz,vagy kikapcsold a géped és elmész kocogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!