Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy is van ez? Most akkor...

Hogy is van ez? Most akkor mennyi a kalóriadeficitem?

Figyelt kérdés

Ma megettem 1200kcalt,elégettem 600kcalt egy óra sportal. A kalkulátor szerint 1200kcal kell ennem heti fél kg fogyáshoz,úgy hogy a (nem sportoló,ülőfoglalkozású) adatot adtam meg.

Most akkor mennyi a deficitem? 600kcal plusz még ami a heti fél kg fogyáshoz kell?

2011. szept. 4. 18:30
 1/4 anonim ***** válasza:
elvileg igen. gyakorlatilag ezt nem lehet ilyen pontosan kiszámolni.
2011. szept. 4. 18:33
 2/4 bix ***** válasza:

azt elfelejted a képletből hogy van egy alap igényed. az hogy felkelsz és teszed a dolgod, suliba mész, alap létfenntartó folyamatokat végzel az kalóriát azaz energiát igényel. az alap mozgásaid is ilyenek, az izmok égetik el a kalóriák jelentős részét, és a helyváltoztatás azért minimális szinten egy átlag ember szerves mindennapjaiban megvannak. sport nélkül egy átlag fiatal lány is eléget 1400-1500 kcalt ha átlagos életet él. hogy kocsival visznek hoznak azt elég nehéz beleszámolni, ez az érték egyedi és az életritmusodhoz mért. ennyit ha tetszik ha nem elégetsz egy nap.

tehát megettél 1200 kcalt. valszeg az alap igényed legalább 1300 és akkor jóindulatú voltam, tehát van eleve 100 kcal deficited. erre jön még az edzés 600 kcal, tehát a napot ebben az esetben pl 700 kcal-al zárod. hogy edzés közben mennyit égetsz az viszont rengeteg faktortól függ. izmok mérete, összehúzódásuk mértéke és intenzitása, stbstbst... egy jó, erre kihegyezett órával és mellkaspánttal is csak hozzávetőleges értékeket lehet kapni, mindet ki kell tapasztalni a saját esetedben. erre jó a kaja és edzés napló.

2011. szept. 4. 19:47
 3/4 A kérdező kommentje:
de az 1200kcal már a heti fogyáshoz szükséges kalória,így már ott is van deficit,nem?
2011. szept. 4. 19:52
 4/4 bix ***** válasza:

ha pusztán 1200 kcal-al heti 1 kiló fogyást tudsz előidézni akkor az túl alacsony neked. ezért nem jó minden esetben az orvoslexikon kalkulátor.

az a baj hogy ha túl alacsony a bevitt kalóriád akkor az az edzések és végül az izmok kárára megy, az pedig leginkább messze van az ideálistól...

állítsd be a számlálót annak megfelelően hogy mit csinálsz és az extra sportolást ne számold bele (ne azt jelöld be hogy heti sport, hanem amit nélküle teszel) aztán nézd meg az alapanyagcserédet. ennyi ami releváns innentől. ez alá ennyivel semmiképp ne menj, 1-200 kcal még úgyis a hibahatáron van, még precíz kajanaplóval se lehet ennél pontosabban mérni a valós bevitelt sajnos. ha 1600 kcal neked akkor max 1400 ig told le de inkább próbáld közelebb hozni az 1500 hoz.

a bevitt kalória mozgás mellett sajnos kell, alacsony testzsír százalékon ha nincs elég izmod akkor max koplalással tudsz továbbmenni, ami ugye megint izomvesztéssel párosul, és a kör bezárul.

2011. szept. 4. 20:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!