Evvel elrontottam a fogyókúrám? (PIZZA)
Hónapok óta fogyózom, fogytam is 15 kilót. kb 2 hónapja kivánom a pizzát, ma vettem egyet , és meg ettem 1 egészet egyedül, annyira telezabáltam magam, hogy hányingerem lett, megutáltam a pizzát. Most már tuti hogy nem fogom kivánni egy jó darab, főleg nem enni.
Kb 10 kor keltem fel, és egy körül ettem a pizzát, azóta tele vagyok. Nem vagyok éhes.
Egy pizzában mennyi kalória van? (sonkás pizza volt, volt rajta sonka, sajt, meg paprika.)
(Mindennap 3 liter vizet szoktam inni, ma már 2 liter meg volt, még 1 liter megiszok estig)
Mondtam, bocsi a helyesírási hibáimért. ;)
Köszönöm a válaszokat! ;)
Utolsó az "evvel" nem helyes, akkor sem ha valaki úgy mondja.
Szerintem nem rontottad el, egy nappal amúgy sem lehet elrontani egy egész fogyókúrát...
Sok sikert a továbbiakban :) Ügyes vagy eddig, hogy már 15 kg lement.
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:11
Köszi:).
Még minimum 8 kilót szeretnék fogyni.
Wikipedia: ez + vel: ezzel (l. még
„evvel”)
Megjegyzés: az evvel/ezzel és
az avval/azzal alakoknál, ahol a
névmásoknál szokásos hátraható
hasonulás és a -val/-vel ragnál
szokásos előreható hasonulás
szembekerül egymással,
mindkét megoldás lehetséges
(bár az előreható hasonulás
valamivel gyakoribb).
Én se szeretem az evvel meg avval alakokat, sose használom, mert szerintem nagyon csúnya, de ez a dolog, amibe NEM lehet belekötni, mert helyes.. sajnos :/ ez van:/
Kedves kérdező, szerintem semmi nincs elrontva :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!