Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy ha rendesen...

Miért van az, hogy ha rendesen megeszek egy tál ételt, a mérleg másnap többet mutat?

Figyelt kérdés

Lassan 9 hónapja diétázok azzal a módszerrel, hogy se kenyeret, se zsömlét, se péksüteményeket,se tésztát nagyon, se édességet, se ilyesmiket nem eszek. Eddig összesen 18 kilót fogytam. Még mindig nagyon keveset eszek, napi egyszer, de viszont rengeteget iszok.(ásványvizet szoktam)

Viszont, ha egyes alkalmakkor mikor pl. vendégek jönnek, és megkínálnak egy tál étellel (azon is csak általában saláta, meg grillezett húsok vannak, de egyáltalán nem sok, csak egy szelet hús meg egy kis köret) mégis a mérleg egy kilóval többnek mutatott másnap. Nem értem. Ez akkor is előfordul ha sokat iszok egy nap. Miért csinálhatja ezt a szervezetem? Mások persze napi 3 étkezéstől egy dekát se híznak. Valamit nagyon nem értek. Jó lenne tudni mikor áll már be végre a szervezetem, mert persze egyáltalán nem olyan kibírhatatlan ez a napi egyszeri, kevés étkezés. Egy idő után megszokja a test úgyhogy nem is ez a probléma, csak miért mutatja a mérleg többnek a súlyom, már egy kicsivel több tápanyagbeviteltől?

Remélem lényegében érthető. :D

Köszönöm szépen a válaszokat előre is. (:

2011. aug. 19. 01:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Naponta 5x-6x eszem,súlyos hormonális gondjaim vannak,sokat sportolok,mégis fogyok. Érdekes,mi? -.-

Mindent vissza fogsz hízni,amint befejezed ezt a "diétát".

2011. aug. 19. 12:22
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. (:

Igazából az lett volna a lényeg, hogy kiderüljön számomra hogy lehet-e valamilyen hormon zavar, vagy csak simán rettentő rossz az anyagcserém.

Tévedés ne essék, egyáltalán nem az a fajta, anorex emberke vagyok aki éhezteti magát hogy minél vékonyabb legyen. Az a gond igazából, hogy 12 éven keresztül voltam élsportoló, heti 3 edzés plusz hétvégente versenyek voltak, és mivel nem volt rá időm, abba kellett hagynom. Akkor is ugyanilyen testes voltam, pedig akkor rendszeresen ettem, napi háromszor és még csak nem is féktelenül.

Jó lenne tudni miért van ez. Kétlem hogy pszichésen képzelem ezt be magamnak, ha mások is úgymond "csúfoln ak" a súlyom miatt. :D Bocsánat, ha kicsit megszállottnak tűnök, de annyira zavaró hogy hosszú idő sportolás után, koplalás, diéta meg ilyesmiket "túlélve" még mindig túlsúlyos vagyok. Nem tartom "fair" dolognak hogy mások egy kicsit se küzdenek és mégis normálisan néznek ki.

Minden esetre még egyszer köszönöm a válaszokat meg a tanácsokat de fuuh.. egyre reménytelenebbnek tűnik mind ezek után hogy valamit elérjek. (: Valószínű ez a kínzós, napi egyszer evős megoldás nem fog beválni mert vissza fog jönni, de addig is legalább megmarad az a győzelmi mámor ami reggelente eláraszt mikor rálépek a mérlegre és kevesebbnek mutat. És valószínűleg ha elkezdenék "rendesen" diétázni úgy, hogy napi 3x eszek , egyből visszaugranak a kínzással legyűrt kilók... teljesen kétségbeesnék, hogy kárba ment ez a sok vesződés... :D Jó lenne végre valami normál szintet elérni mert ez egyre rosszabb...

2011. aug. 19. 12:25
 13/16 anonim ***** válasza:

--> amit most írtál

nem feltétlen néznek ki mások normálisabban, csak más a genetikájuk, testalkatuk. az anyagcseréddel nincsen gond, az hogy lassú még előnyös is, nem kell falnod egész nap. olcsóbb.

nyilván jót tenne valami relative intenzív edzés, meg továbbra is rendes kaja napi 3x-5x. ennyi, annak, hogy mit kellene enni, milyen mennyiséget milyen fizikai aktivitással stb. utána tudsz olvasni :)

2011. aug. 19. 12:29
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyorsa választ! (:

Igen.. edzés tényleg jól jönne de annyira intenzíven benne vagyok a tanulásba, hogy lehetetlennek tűnik így sportolni. Mellette még a művészkedést se szeretném abba hagyni és a kutyamenhelyen ahol dolgozok ritka szabadidőmben, nem szeretném otthagyni. Másrészt eléggé úgymond "félős" személy vagyok aki egy új közösségben kicsit stresszes és valahogy most arra sincs szükségem. (:

És még ha az is rájönne a dologra, hogy vissza állok a normális étkezésre és visszacsúsznak a kilók, akkor már végképp egy lelki "roncs" lennék. :D

De valószínű úgyis az lesz a vége hogy húzom ezt a kínzás fogyókúrát, ameddig csak lehet, majd ha nem bírom tovább feladom és szépen visszamásznak rám a kilók... (: Reménytelen eset vagyok. :D

2011. aug. 19. 12:40
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

hát normális diétával kellett volna kezdened.

de átállsz a 3x-i étkezésre,először többet mutat a mérleg,de majd szép lassan ujra megindul lefelé ha átáll arra h ne akarjon tartalékolni minden falatot.

2011. aug. 19. 12:53
 16/16 anonim ***** válasza:

"csak simán rettentő rossz az anyagcserém"

Ha kikészíted, persze...

NEM A MÉRLEG számít, hanem az EGÉSZSÉGED, mikor érti meg már ezt a sok koplalós-diétázós. Hosszú távra tervezz, óvd a szervezetedet. Élni szeretnél, nem?

2011. aug. 19. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!