Kcal szegény de egyben "laktató" ételek/kaják? Tippek?
huu rengeteg ilyen étel van főleg most nyáron, kisérletezni kell, de leírok egy párat én miket szoktam főzni, nagyon finomak és tényleg jól laksz velük, és nem is fogsz hízni
rakott karfiol(csinálhatod darált csirkemellel, pulykahússal vagy sovány darálthússal is) rizs-lehet barnarizs is, de zabpehellyel is finom, én már próbáltam amikor nem volt itthon rizs és finom) tejföl helyett joghurt mehet+sok finom zöldfűszer+tetejére sovány reszelt mozzarella sajt és rá még paradicsom és hagymakarikák-nagyon nagyon finom)
rakott cukkini/tök- kikaparod a cukkini belsejét, darálthússal, rizzsel, 1 tojással és fűszerekkel összekevered majd visszatöltöt, ugyanígy reszelt mozzarella sajt+paradicsom, hagymakarikák-nagyon finom édes ízű lesz vagy csinálhatod hogy fűszeres túróval megtöltöd, vagy különféle zöldségekkel, sajttal, hallal
paradicsom, hagyma, krumpli, gomba, paprikát ugyanígy tudod tölteni
zöldfűszeres túrókrém zöldségekkel+korpás kenyér
túrókrém-kis méz, túrót kikevered 1-2 ek kefírrel vagy joghurttal és valamilyen gyümölcs(barack, alma-fahéj, szilva) ezek a legfinomabbak:)
tojáskrém-főtt tojás+mustármah+1-2ek kefír v joghurt+fűszerek-ezeket összekevered majd kenyérre kened és zöldségekkel megeszed
tonhal/csirke/tojássaláta+zöldség+párolt rizs
tojásos sült rizs+zöldség(nyers vagy párolt)
főzelékek(főleg most a spenót, sóska, tök) hozzá pörkölt vagy főtt tojás, roston, párolva hús/hal
paradicsomos káposztafőzelék+hozzá zöldségfasírt sütőben (annyi hogy répát/céklát/káposztát reszelsz le és tojással fűszerekkel és kis rizzsel dolgozod össze, ez akkor jó ha nincs itthon hús)
lecsó cukkinivel rizzsel vagy tarhonyával
barackot/almát/körtét fahéjas-mézes túróval töltesz és kb 10 percig sütöd-nagyon jó nasinak
joghurtot+kis mézet és valamilyen gyümölcsöt összeturmixolsz be a fagyóba másnapra gyümölcsös fagyi:)
joghurt gyümölccsel
bazsalikomos-fűszeres paradicsomleves reszel sovány mozzarellával
zöldséglevesek
gyümölcsleves
paradicsomos húsgombóc+mártás+főtt krumpli
zabpehely+tej/joghurt+gyümölcs
dinnye
omlett zöldségekkel-1-2tk olivaolajon
Fúúú nagyon köszönöm a konkrét ötleteket,és a megerősítéseket is! Amúgyis kb 1 éve jöttem rá,hogy brokkoli fanatikus vagyok, élek halok érte. És abból a listából van mit válogatni, csupa finomság! :)
Köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!