Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lefogyhatúk úgy hogy nem...

Lefogyhatúk úgy hogy nem számolgatom a kalóriákat?

Figyelt kérdés
Úgy hogy nem számolgatom a kalóriákat, csak nem eszem édességet, vizet iszom csak és napi 30percet sportolok?Úgy lelehet fogyni 10kg-t?
2011. aug. 18. 08:44
1 2
 1/17 thewhiteman válasza:
10%
persze,aki számolgatja az csak önkínzásból csinálja,mert hülye és nem jött rá,hogy anélkül is lehet!
2011. aug. 18. 08:52
 2/17 anonim ***** válasza:
44%

aki nem izomtömegből akar fogyni, fogyás után is feszes akar maradni, az nagyjából tisztában kell legyen azzal, mennyi energiára és tápanyagra van szüksége, és mennyit fogyaszt el ebből.

egyébként csak saccolni tudod, hogy mennyit eszel, hisz nem tudhatod ösztönösen, hogy mennyi rizst, krumplit, húst kéne enned, hogy fogyj, de ne éhezz stb.

2011. aug. 18. 08:55
 3/17 anonim ***** válasza:

Igen, nekem is sikerült 5-6 kilót fogynom így.

Egyszerűen egyél kevesebbet, mozogj többet, és ne mérd magad naponta. Nekem ez bevált. :)

Az ember szerintem pontosan érzi, hogy mi elég, és mi sok, csak arra kell figyelni, hogy ne csapd be magad ("áá, ez ma még belefér", "ez most biztos nem számít", stb.). Persze még ilyet is lehet néha, én ettem még csokit, sütit is, de nem minden nap, és mértékkel. Amúgy is szerintem a mérték a jelszó az egészséges élethez.

2011. aug. 18. 09:01
 4/17 anonim ***** válasza:

Én kb. 2 hétig számoltam, hogy naponta mennyi kal.-t eszek, és utána már az ember "belövi", hogy mi az, ami feltétlenül szükséges, és mi az, ami többlet. Szerintem is hülyeség minden nap kidekázni, hiszen az sem biztos, hogy minden nap teljesen egyforma mennyiséget égetsz el a napi teendőid elvégzése érdekében.

Állj be egy szintre (legyen egy kialakított étrended és hozzá a mennyiség), és egy napi mozgás-adagod. Ha ez megvan, akkor már elég lesz hetente nézned a mérleget is.

2011. aug. 18. 09:04
 5/17 anonim ***** válasza:
igen ha elkezdesz egy megadott diétát .. (neten van több) és csak azt követed..de én a számlálgatást javaslom mert rugalmasabb
2011. aug. 18. 09:12
 6/17 anonim ***** válasza:
46%

"Az ember szerintem pontosan érzi, hogy mi elég, és mi sok"

hát.. hajrá. én is érzem, ezzel nincs is gond, az érdekesség ott van, hogy gondolom több 100 000 túlsúlyos ember él M.országon is, hát ők vagy nagyon nem érzik, vagy kicsit oda kéne figyelni (mindig elfelejtem, lehet mind hormonproblémások)

2011. aug. 18. 09:35
 7/17 anonim ***** válasza:
44%

Persze,lehet kalória számolás nélkül fogyózni,de nem ajánlatos. Mert sokan abba a hibáa esnek hogy kevésnek látják azt a mennyiséget amit megesznek,közben pedig jóval több. Vagy valaki nasizik egy falat almát,egy falat sütit,egy falat főzeléket és ezt nem számolja bele ,mert fel sem tűnik hogy megeszi.

Aztán meg sorra jönnek ide panaszkodni hogy "alig eszek,miért nem fogyok?". Hát azért mert naplót kellene vezetni az elfogyasztott,minden egyes falat ételről és italról,!fűszerekről is.

Sokan nagyot döbbennénekmagukon ha elkezdenének számolni...az eddigi 1200kalóriának hitt étrend simán lehet akár 2000kcal is.

2011. aug. 18. 09:37
 8/17 anonim ***** válasza:

Persze!

Aztán amikor azt mondja, hogy elértem a várt testsúlyt, visszaáll a "normál", nem számolgatós kajára, gyorsan visszaáll a testsúly is.

Ezért jobb, ha inkább csak "rászokik" egy normális étkezésre napi számolgatás nélkül, és akkor az lesz a szervezetnek a normális, tehát tulajdonképpen azok után sem lesz túl sok változás az étkezésében, elkerülve ezzel az u.n. jojó-hatást.

2011. aug. 18. 09:38
 9/17 anonim ***** válasza:
44%

és némi számolás nélkül, honnan tudná a kedves delikvens, hogy mi is neki a normális étkezés?

nézz szét kicsit az embereken. olcsó párizsit esznek, minimális izomzat van a nagyobb részükön, és mindezt leírom mégegyszer, párizsival. a szükségest éppen elérő, vagy kevés fehérjebevitellel élnek, ugyan ez elmondható a mikrotápanyagokról vitaminokról is, széndhidrátból meg nem elég, hogy nem tudja mennyit eszik, de az is gyorsan felszívódó finomított.

2011. aug. 18. 09:42
 10/17 anonim ***** válasza:

9,04 vagyok!

9,37-nek: ezért csináltam azt, hogy kb. 2 hétig számoltam, akkorra beállt az, hogy mit, miből, mennyit? Aki ezek után nem tudja tartani, mert nincs önuralma, az valójában csak szeretne fogyni, de az akarat nincs meg benne. Vagy odafigyelünk arra, hogy mikor mit, és miből mennyit, vagy nem. Akik nem, azok hiába is számolgatnak napi szinten!

2011. aug. 18. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!