Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha diétázok, és nem mozgok,...

Ha diétázok, és nem mozgok, akkor zsírból megy le, vagy izomból? O. o

Figyelt kérdés
2011. aug. 15. 18:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
valószínűleg főleg izomból, de ez a diétádtól is függ.
2011. aug. 15. 18:51
 2/13 A kérdező kommentje:
gyümölcsöt eszek kb. minden étkezésre, ebédre meg főtt kaját, mikor mi van..
2011. aug. 15. 18:58
 3/13 anonim ***** válasza:

Ha nem mozogsz rendszeresen olyasmit, ami igénybe veszi az izomzatod (teljes testes edzést erre javasolják), akkor a szervezet előbb az izomtól válik meg, egyrészt mert a puszta jelenléte sokat fogyaszt (nagyobb az izom energiaigénye, mint a zsíré), másrészt mert mivel nincs igénybevéve, a szervezet úgy véli, hogy nem fontos az neked, harmadrészt mert sokkal-sokkal könnyebben alakítható energiává, mint a háj.

Aztán megy amúgy le nyilván némi zsír is, akkor is, ha nulla a mozgás, de ez arányaiban csekély az izomvesztéshez képest. Eredmény -> pont olyan puha, vagy még puhább leszel, mint elhízottan, csak sokkal kevesebbet mutat a mérleg és némileg kevesebbet a centi.

Elsősorban ugye bazisok fehérje kéne, és reggelire JÓ minőségű, lassan felszívódó szénhidrát, napi öt-hat étkezés minimum, szálkásító étrend ugye, így az izmok NÉMILEG kevésbé döglenek ki, mozgás néklül így is izomból vesztenél többet, de azért a zsírból több menne le, mint a gyümölcsnapos meg koplalós marhaságokkal, amiket a legtöbben elkövetnek.

Az egésznapos gyümölcsevés marhára nem segít az arányaidon, sőt, még ronthat is (vagyis több izmot vesztesz mint zsírt). A főtt kaja marha tág fogalom, sokmindent nem lehet kezdeni ezzel az infóval, ha párolt csirke brokkolival vagy grillezett hal salátaágyon akkor az nagyon jó, ha körömpörkölt nokedlivel és palacsintával, az meg nagyon gáz.

2011. aug. 15. 20:09
 4/13 anonim ***** válasza:
Olyankor sokat fogysz ... izomból de csak abból! Pl szívizomból is szóval sport nélkül nem kéne diétázni ... de mivel én "testépítő" fajta vagyok ezért el se hiszik nekem meg azt mondják "nem értesz te ehez" aham... de ha fel kell menni a lépcsőn már kapkodja is a levegőt, szóval csak sportal érdemes fogyni mással nem... ja és fogyásnál nem a súlyt hanem a testzsírszázalékot kell nézni! férfiaknál 25 és 4 % között a normál nőknek 30 és 12 % (12 alatt nem menstruálsz és tesztoszteront termelsz ami miatt szőrös leszel mint állat, férfiaknak meg azért 4% mert az alatt leépül az agy nőknek is!!!) ezt vedd figyelembe, ja és ha izmos vagy az magától égeti a zsírt éjjel nappal :D
2011. aug. 15. 20:11
 5/13 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

tudom, hogy az izom önmagában égeti a zsírt, csak az a baj, hogy igazából azért 'diétázok', mert nagyon szeretem a gyümölcsöket o.o a súlyommal meg vagyok elégedve nagyjából, de izomból nagyon nem szeretnék fogyni. mozogni meg lusta vagyok/ egész nap tanulok és elfáradok >.<

felülés nem lenne elég?:c most megcsinálok 100at belőle, hogy azért vmi kis mozgás-féle legyen :c de amúgy szoba biciklizni szoktam heti 3-4× fél órát, ezelőtti héten meg is volt, de most keményítek a tanulásra, így nem érzem, hogy lenne rá időm/kedvem. ><

2011. aug. 15. 20:14
 6/13 anonim ***** válasza:
Ja, ha semmi bajod az alakoddal, és eddig nem mozogtál túl aktívan és rendszeresen (a szobabicajos tekerésed intenzitását te tudod), a kajabeviteled meg annyi marad, ami a súlytartásodhoz kell (csak kissé több gyümölcsből áll), akkor nem lesz jelentős változás a test-zsír arányaidban.
2011. aug. 15. 20:23
 7/13 A kérdező kommentje:
hát, tudtommal heti 3-4 alkalom minimum kell az 'egészséges életmód' féléhez:) igazából a súlyom 50-53 kg között mozog, de szerencsére az a plusz-mínusz három kiló sosem látszik meg:) koleszba megyek majd most 2 hét múlva, ott szobatársaimmal már megbeszéltük hogy csinálunk gyakorlatokat combra^^ meg majd ott is lesz felülés, meg ha lesz időm/kedvem szobabicikli:) köszi a választ :3
2011. aug. 15. 20:26
 8/13 anonim ***** válasza:
Szívesen, és nyugi, ha nincs kalóriadeficited, akkor nem sorvad el az izomzatod némi lustulósabb időszaktól, pláne ha valamicskét azért aktívkodsz néha. Hosszabb távú inaktivitással elég tónustalanná válhat, de ennyi. Ha nincs energia- és tápanyaghiány, végülis nem kell a szervezetnek lebontania önmagát.
2011. aug. 15. 21:08
 9/13 A kérdező kommentje:
mi az a kalóriadeficit?:o
2011. aug. 15. 21:29
 10/13 anonim ***** válasza:

deficit = hiány

kalóriadeficit = amikor kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyi a súlytartáshoz szükséges. a fogyókúra alapja ez. :)

2011. aug. 15. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!