Ha diétázok, és nem mozgok, akkor zsírból megy le, vagy izomból? O. o
Ha nem mozogsz rendszeresen olyasmit, ami igénybe veszi az izomzatod (teljes testes edzést erre javasolják), akkor a szervezet előbb az izomtól válik meg, egyrészt mert a puszta jelenléte sokat fogyaszt (nagyobb az izom energiaigénye, mint a zsíré), másrészt mert mivel nincs igénybevéve, a szervezet úgy véli, hogy nem fontos az neked, harmadrészt mert sokkal-sokkal könnyebben alakítható energiává, mint a háj.
Aztán megy amúgy le nyilván némi zsír is, akkor is, ha nulla a mozgás, de ez arányaiban csekély az izomvesztéshez képest. Eredmény -> pont olyan puha, vagy még puhább leszel, mint elhízottan, csak sokkal kevesebbet mutat a mérleg és némileg kevesebbet a centi.
Elsősorban ugye bazisok fehérje kéne, és reggelire JÓ minőségű, lassan felszívódó szénhidrát, napi öt-hat étkezés minimum, szálkásító étrend ugye, így az izmok NÉMILEG kevésbé döglenek ki, mozgás néklül így is izomból vesztenél többet, de azért a zsírból több menne le, mint a gyümölcsnapos meg koplalós marhaságokkal, amiket a legtöbben elkövetnek.
Az egésznapos gyümölcsevés marhára nem segít az arányaidon, sőt, még ronthat is (vagyis több izmot vesztesz mint zsírt). A főtt kaja marha tág fogalom, sokmindent nem lehet kezdeni ezzel az infóval, ha párolt csirke brokkolival vagy grillezett hal salátaágyon akkor az nagyon jó, ha körömpörkölt nokedlivel és palacsintával, az meg nagyon gáz.
köszi a válaszokat.
tudom, hogy az izom önmagában égeti a zsírt, csak az a baj, hogy igazából azért 'diétázok', mert nagyon szeretem a gyümölcsöket o.o a súlyommal meg vagyok elégedve nagyjából, de izomból nagyon nem szeretnék fogyni. mozogni meg lusta vagyok/ egész nap tanulok és elfáradok >.<
felülés nem lenne elég?:c most megcsinálok 100at belőle, hogy azért vmi kis mozgás-féle legyen :c de amúgy szoba biciklizni szoktam heti 3-4× fél órát, ezelőtti héten meg is volt, de most keményítek a tanulásra, így nem érzem, hogy lenne rá időm/kedvem. ><
deficit = hiány
kalóriadeficit = amikor kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyi a súlytartáshoz szükséges. a fogyókúra alapja ez. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!