Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről a mozgásfo...

Mit gondoltok erről a mozgásformáról, mennyire lehet hatásos?

Figyelt kérdés

ezt egy cikkben találtam:

"Ezzel az edzéssel akár 9 x több zsírt égethetünk el, mint bármilyen más típussal. És ami a legjobb, ez az edzés mindössze 4 perces! A kiképzőtáborokban, és a katonai továbbképzéseken is hasonlóan hatékony és pörgős edzéseket alkalmaznak. Ez a leghatékonyabb fogyasztó és fittség növelő edzés a ma divatos gyakorlatok között.

Lássuk a lényegét:

Először is válasszunk ki 8 különböző tornagyakorlatot. (pl. fekvőtámasz, guggolás, stb.)

Végezzük az első gyakorlatot 20 másodpercig, majd pihenjünk 10 másodpercen át.

Ezután folytassuk a második gyakorlattal, amit szintén 20 másodpercig végzünk. Ezután megint 10 másodperc pihenő következik.

Folytassuk így az edzést egészen addig, míg el nem érünk az utolsó gyakorlatig, majd az egészet ismételjük 8 x.

Ezzel az edzéssel nem csak erőnlétünket növeljük, hanem szívünket is kellőképpen megdolgoztatjuk. És ha extra gyors eredményekre vágyunk, kiegészíthetjük erőfeszítéseinket különböző táplálékkiegészítőkkel is, melyeket kifejezetten a lapos has eléréséra fejlesztettek ki."

2011. aug. 13. 15:04
 1/10 A kérdező kommentje:
én hasonlót szoktam csinálni mostanság, az is lehet ilyen jó? (nem 8 gyakorlat, körülbelül 5, de többször csinálom meg, és kettő adag között két percet kocogok helyben)
2011. aug. 13. 15:08
 2/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs értelme. Ezzel nem fogsz zsírt égetni :S

Tölts le valami torna DVD-t, igaz, hogy nem 4 perc, hanem 40, de ha van rá időd, sokkal többet érsz el vele :)

2011. aug. 13. 15:33
 3/10 bix ***** válasza:

ezzel a 4 perces edzéssel trilliószor többet égetsz el mint amennyit tv nézéssel, de erős túlzás azt állítani hogy ez hatékony lenne.

a cikk írója valószínűleg filmeken se látott katonai kiképzést, lehet hogy ott alkalmazzák ezt, nem mondom hogy kizárt, de az fix hogy előtte futnak 40 kilométert teljes menetfelszerelésben, utána meg úsznak 20-at búvárruhában. és akkor megvolt a reggeli bemelegítő mozgás...

ez így lepkefing. az idő kevés, a terhelés lehet hogy extrém túlsúlynál elég, de utána (úristen és tényleg leírom...) egy normi dvd-vel is többre jutsz mint 4 perc ilyen bohóckodással.

2011. aug. 13. 15:37
 4/10 A kérdező kommentje:
de ez 4x8, vagyis 32 perc
2011. aug. 13. 15:47
 5/10 bix ***** válasza:

"És ami a legjobb, ez az edzés mindössze 4 perces!"

akkor ez eleve értelmetlen mondat...:)

fél órában lehet már értelme, de szerintem ki kéne még tolni ezt. minden az intenzitás függvénye. max erőbedobással, pörgetve, átmozgathatja az egész testet, de simán végig is lehet pötyögni úgy, hogy nem igazán lesz hatása

2011. aug. 13. 15:54
 6/10 A kérdező kommentje:
hát igen, én se értettem azt az első mondatot, dehát ha utánaszámolunk, ez 32 perc :P a max erőbedobásról meg annyit, h ha már túlesik a zsírégető pulzustartományon elvileg az se jó, nem? tudod, kevés oxigénhez jut a szervezet, és már nem aerob lesz az egész.
2011. aug. 13. 16:00
 7/10 bix ***** válasza:

és aerob mozgással nem égetsz el kalóriát?

a zsír bontása nem az edzés folyamán történik, ezt leírtuk párszor. lassú, körülményes folyamat. az izmokban tárolt glikogén deóókból a glükóz amit használsz, ha elfogy akkor vége. zsírt közben ha tudnál bontani hatékonyan, akkor kb addig tudnál mozogni amíg le nem bontasz mindent. utána következik be lényegében a zsír lebontása, és a glikogén raktárak újratöltése. aerob vagy anaerob jóformán mindegy. a pihenők miatt úgyis hintáztatod a vérnyomásod, én intervallumos futást csinálok súlyzós edzések mellett, a sprint betéteken a pulzusom az egekben. az elégetett kalóriákkal együtt.

ettől még az ellenállása a gyakorlatnak viszonylag kicsi lesz, én tennék be súlyzós edzést is, legalább saját súlyosat kisebb intenzitáson, könnyebb lenne a meglévő izmokat megtartani

2011. aug. 13. 16:44
 8/10 A kérdező kommentje:
és 15 perc (számomra megterhelőnek számító) futás is van ilyen hasznos ezek szerint, attól, h nincs 30 perc?
2011. aug. 13. 17:20
 9/10 bix ***** válasza:
a lényeg mint mondtam hogy elégjen megfelelő mennyiségű kalória. bár kétlem negyed óra futás alatt képes lennél legalább 500 kcal-t elégetni, pedig az kéne legyen az alap. kezdésnek jó lehet a negyed óra is, de ki kéne tolni, az ideális valahol 1 óra körül lenne. törekedj erre
2011. aug. 13. 17:25
 10/10 A kérdező kommentje:
hát egy órát biztos nem fogok futni :D igazából már lefogytam, de most úgy döntöttem, h mivel folyton ingadozik a szint, még egy kilót le kell adnom, h jól érezzem magam, meg h lemenjen a felesleg mondjuk a hasamról... (igen, mozogtam eddig is, nyugi)
2011. aug. 13. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!