Ha napi két - három tábla csokit ennék csak, akkoris fogynék? :D
hát nem,szerintem.
igaz a kalóriahiány meglenne egy darabig,de mivel a kalória nagyrészét az izomzat használja és te nem viszel be a csokival fehérjét,a szervezet elkezdi bontani az izmokat.igy aztán egyre kevesebb kalóriára lenne szüksége(a szervezet igy alkalmazkodik,nem úgy h akkor elkezd zsirt égetni).míg aztán napi 3 kocka csoki is elég lenne,de akkor már rég halott lennél.
sajnos a szervezet olyan h legvégső esetben nyúl a zsírtartalékokhoz.
énis 'fogyózom' most épp,de mais véreshurkát ettem,meg babgulyást és nem is keveset.egyszerűen tudom mi az amivel lehet fogyni,mert vettem a fáradságot és elolvastam pár orvosi könyvet(nem rubint réka könyvet,hanem olyant amiben latin szavak vannak :).
másfelől a csokitól még híznál is mert:a csoki,tészta,meg sok más is gyors felszívódású szénhidrát,ami hamar feltolja az inzulinszintedet(hamar a véráramba kerül a szénhidrát),az inzulin kontroll a fogyás hízás kulcsa,ha tartósan alacsony az inzulined akkor nem keringhet szénhidrát a véredben,tehát nem tud a zsírdepókba sem kerülni.tehát lassú felszívódású ételeket célszerű enni.
sportolok,edzés után 50gramm tiszta szőlőcukrot viszek be,ez feltolja az inzulinszintemet(de nem baj mert ilyenkor a szervezet a májban tárolt glikogénraktárakat tölti vissza a 'cukorból')ezzel együtt beviszek 50gramm tiszta fehérjét ami az inzulinnak hála azonnal eljut a fáradt izmokhoz és nem azokat bontja majd a szervezet,hanem zsírt :)
a másik fontos dolog a kortizol hormon csökkentése a fogyizóknál(meg igazából sokmindenki másnál is).erre ideális a Lean FX pl.de egy szeretkezés is nagymértékben csökkenti ennek a hormonnak a hatását(a kortizol bontatja le az izmokban tárolt fehérjét mert abból könnyebben csinál szénhidrátot a fogyózás alatt.emellett a zsírraktározást is elősegíti).
Egy idő után fogynál, de borzasztóan éreznéd magad, és ha sokáig csinálnád, talán bele is halnál.
Eleinte pokoli nagy erő kéne ahhoz, hogy ne zabálj bármilyen táplálékot, ami nem szénhidrát. A csoki gyorsan felszívódó, a vércukorszinted rögtön az egekben lenne egy táblától, de ugyanilyen hirtelen zuhanna is le nem sok idővel a megevése után. Ami azt a parancsot küldené az agyadnak, hogy a vércukorszint lezuhant, vészhelyzet van, gyorsan enni kell, mert ez nem normális állapot.
De ha túl is jutnál 1-2 héttel a csak csoki étrendeddel, jönne a következő rossz: egy átlagos ember izomzata 9 napig képes ellátni utánpótlás nélkül a szervezetet fehérjével. 1-2 hét után azért is fogynál, mert a saját izmaid emésztenéd fel. Ha ezután is folytatod, a szívizom, simaizmok is felkerülnének a listára, itt már életveszélyben lennél. De nagyjából 3 hét alatt 6-8 kiló mínusznál tartanál kb, ha nem vagy elhízva, csak nem zsírból történne a fogyás, hanem elsősorban izomból, szövetközti folyadékból.
És a hiánybetegségeket ne is említsük. Valószínűleg 20-25 nappal a csoki étrend első napjától tüdőgyulladást kapnál, mert az immunrendszered totál le lenne merülve. A hajad elkezdene hullani, a látásod homályos lenne, a fejed kb 1 hét után szüntelenül fájna, és az izmaid görcsölnének, a bőröd olyan száraz lenne, mint a papír, talán 30-40 nappal utána csontod is törne egy esetlen mozdulattól, amit máskor meg sem éreznél.
Ezért kell egészségesen táplálkozni, nem egyoldalúan.
tomnak van igaza, marhajól összeszedte. a fehérje a kulcs a történetben. nincs elég, az izom "bontásával" pedig pótolni tudja ezt. egy darabig.
matematikailag megállná a helyét, a gyakorlatban viszont sokkal több tényező játszik a képletben, és kb minden változó érték...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!