Ez már koplalásnak számít? Tanácsokat várok.
Reggeli: -1db korpás kifli 1 pohár tejjel/1db almával
(8:00) -1 tál zabpehely tejjel
-1 tál natúr kukoricapehely tejjel
-1db sajtos vagy pizzás rúd
-2db abonett kenyér gépsonkával és zöldségekkel
Ebéd: -2 csirkecomb bőr nélkül zöldségekkel
(12:00) -2db főtt virsli mustárral zöldségekkel
-2db főtt tojás zöldségekkel
-főtt kaja: húsleves,diétásabban elkészített ételek (mikor mi van itthon)
-1/4 görögdinnye (néha előfordul)
Vacsora: -2db virsli zöldségekkel
(18:00) -párolt tök paradicsommal
-1 csirkecomb zöldségekkel
-1 natúr joghurt almával/répával
-1/4 görögdinnye (néha itt is becsúszik)
-csirkemellsonka tekercs túróval töltve zöldségekkel
Nem túl változatos, de pár példát soroltam fel ami jellemző.Tízórai,uzsonna sajnos hiányzik.Tízórai időben még nem vagyok éhes, uzsonna meg néha előfordul 1 alma vagy puffasztott rizs/búza formájában.
Ez suli kezdetekor persze megváltozik majd.
Súlymegtartást szeretnék és egészséges életmódot.A mozgás az utóbbi 2 hétben elmaradozott sajnos.Előtte futás,ugrókötél,hullahopp,torna DVD.
Most megállt a fogyásom, pedig még mindig ugyanazokat eszem, amiket a fogyás céljából.Félek,hogy rosszul csináltam, bár nem éreztem annak, és ha kicsivel emelem most majd a kalóriamennyiséget, ugye a drága kis raktározódás csapdájába esem.
Mégis szeretnék valami megoldást erre, és persze a rendszeres sportot újra el fogom kezdeni.Az étrendemből a túl cukros,zsíros dolgok száműzve vannak,a cukros lötyiket sem szeretem.Kenyeret sem eszem most(itthon most csak fehér van), de a teljes kiőrlésűt reggelire szívesen bevezetném.Nassolásról,csemegézésről már jelentem leszoktam, ezzel sincs nagy probléma.
A véleményetek szeretném megtudni, hogy hogy változtassak, hogy egészségesebb is legyen az életmódom, valamint a súlygyarapodást is elkerüljem?
16/L 158cm kb.46kg
:-) Szia! most nagyon isnpiráltál engem, hogy így figyelsz mindenre, hogy jó alakod legyen. Én is pont 158cm vagyok, de sajnos 55kiló és azért no..rám férne a sport.
megkérdezhetem, hogy milyen gyakran sportolsz egy héten (bár emlitetted, hogy most 2hete szünetelesz, de előtte)és ezeket amiket felsoroltál mind egy alkalomkor? pld mennyi ugrálokötelezés, hány perc futás, hetente hányszor, meg igy.. Nagyon megköszönném! :-)
Szia!:)
Eleinte csak csökkentettem az ételadagokat(főleg a vacsorát), majd fokozatosan hagytam el a fehér lisztes, túl cukros,zsíros dolgokat.Csokoládét meg nasikat sem igazán eszek,nem is igazán szeretnék.Persze azért mértékkel azt is lehet, de én inkább gyümölcsökért vagyok oda.
Csak szénsavmentes ásványvizet iszom,így nyáron napi kb.2 liter-t.
Étkezés előtt 1 nagy pohár vizet mindig megiszok.
Lehetőleg mindig azonos időpontban eszem, így a szervezetem megszokja,mikor legyen is éhes.Viszont tízórait,uzsit be kellene iktatni.
12 óra után már a szénhidrátot kerülöm.(néha-néha előfordul azért)
Alvás előtt 3-4 órával már nem eszem.
Ami a mozgást illeti, eleinte nem igazán volt rendszer, csak a kedvem szerint csináltam.A lényeg hogy heti 3X meg legyen.(nekem legalábbis ez volt a lényeg)
A rendszertelenséget így értem:
Volt amikor 1 héten minden nap kb. 45-60 perc kocogás,futás.Másik héten heti 2X futás, 1X ugrókötél.Ugrókötél az kb. 20 perc,pár be és-levezető gyakorlattal.Aztán volt,hogy heti 2X torna DVD,és a hét minden napján 30-40perc fa hullahopp.De volt olyan,hogy heti 5x ugrókötél.
Valahogy mindig máshoz volt kedvem,energiám.De szerintem a lényeg,hogy mozogjunk, én min.heti 3-ra törekedtem.Ezután is arra fogok, csak egy kis rendszerességet bevezetve.:)
Remélem valamennyire tudtam ezzel segíteni.Ha van még kérdésed,nyugodtan írd csak:)
U.i: Az étrendemen még lehetne javítani azért,de zöldség, meg gyümölcs azért mindig szerepel egy napomon.
Reggelizni próbálok bőségesen.Zabpehely tejjel a kedvencem,kb.délig el is telítődök vele.
Ebédre tényleg főtt étel lenne jó.Csirke,hal,rizzsel;salátával,levesek,főzelékek (ezen próbálok változtatni)
Vacsorára pedig kevesebbet.Natúr joghurt,kefír,túró,csirkemellsonka,zöldségek.
És a tízóraira és uzsonnára pedig majd valamilyen zöldség,gyümölcs,puffasztott búza/rizsszeletet,abonett.
(de még gondolkozom) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!