Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Akik PCOS betegek, a 90 napos...

Akik PCOS betegek, a 90 napos diéta bevállt?

Figyelt kérdés
2011. aug. 10. 08:51
 1/9 bix ***** válasza:
100%
mivel ez anyagcsere zavar meg ne próbáld. beszélj a dietetikusoddal. vagy háziorvossal...
2011. aug. 10. 08:59
 2/9 anonim ***** válasza:
74%

bix, tévedsz, nem anyagcsere zavar.

A teljes életmódváltás válik be, de bixnek abban valóban igaza van, hogy dietetikussal a legcélravezetőbb étrendet íratni. És rengeteg mozgást beiktatni! Én 32 kilót fogytam 4 éve, és rengeteg tünetem elmúlt. Mondta is a nőgyógyászom, hogy a testsúlycsökkenéssel drámai javulást lehet elérni, semmilyen gyógyszer nem ennyire hatásos, mint a súlyod a normális tartományban tartani. Ami PCO esetében egy kicsit nehezebb, de kellő önuralommal és tájékozottsággal a témában nem is lehetetlen. Én is heti 5 edzésre megyek, és (már nem a kezdeti vasszigorral, de) tartom a bevált étrendet.

2011. aug. 10. 09:04
 3/9 bix ***** válasza:
100%

"Azonban ez nem nőgyógyászati probléma és nem a petefészek betegsége!

Komplex anyagcsere-zavarról van szó, melynek kezelése élethosszra szól."

én ebből indultam ki...

2011. aug. 10. 09:06
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Eddig még életemben sohasem hallottam erről a betegségről de ez a link sokat segíthet: [link] igazából túl sok újdonságot nem mondanak. Egy biztos, hogy ha már mozogsz akkor az már fél siker!
2011. aug. 10. 09:07
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Eszedbe ne jusson!!

A 90 naposban 4 napból 3-szor szénhidrát van (szénhidrátnap, keményítőnap, gyümölcsnap - a keményítő és a gyüm.cukor is szénhidrát!!), a PCOS-nél pedig pont a szénhidrátbevitelt kell csökkenteni, ettől javulhat maga a betegség, és így adható le a túlsúly is. Legtöbbször még inzulinrezisztencia is társul hozzá, ha erre benyomod ezt a mennyiségű szénhidrátot, hát annak nagyon rossz vége lesz...

Itt nézd meg, az életmód alatt:

[link]

Majdnem annyira oda kellene figyelned a szénhidrátbevitelre, mint a cukorbetegeknek.

2011. aug. 10. 09:10
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

És bix tudja jól. Anyagcsere-betegség, csak nőgyógyászati tüneteket (ciszták, meddőség) okoz.

Elsősorban endokrinológusra tartozik a kezelése, csak ezt a nőgyógyászok "elfelejtik" megemlíteni.

2011. aug. 10. 09:13
 7/9 anonim ***** válasza:
74%
A 90 napos diéta marhaság... nem 90 napig kell egészségesen étkezni és mozogni, hanem amíg élni akarsz... főleg PCO-val... szénhidrátszegény diéta és rendszeres testmozgás, és NEM CSAK 90 napig... amúgy is gyógyszerekkel meg műtéttel szoktak a legtöbbet segíteni ezen... de mondom, aki egészséges, annak is kell mozognia, és az sem ehet össze minden sz*rt... szerintem ez alap...
2011. aug. 10. 09:35
 8/9 anonim ***** válasza:
53%
Paleolit diéta (életmód) segít, nézz utána, jobbulást
2011. aug. 10. 09:54
 9/9 bix ***** válasza:

kedves paleolit. ismered a betegséget? esetleg a kiváltó okait? esetleg dietetikus vagy?

AKKOR???

ne írkáljunk összevissza baromságokat. akárki akármit mond ezt minimum egy belgyógyász kéne lássa. onnantól eldöntik hogy mi merre. ha már így került fel a kérdés akkor valszeg diagnosztizálták. innentől nem értem a kérdezőt... tudnia kéne hogy lehet e ilyet csinálni vagy nem

2011. aug. 10. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!