Akik PCOS betegek, a 90 napos diéta bevállt?
bix, tévedsz, nem anyagcsere zavar.
A teljes életmódváltás válik be, de bixnek abban valóban igaza van, hogy dietetikussal a legcélravezetőbb étrendet íratni. És rengeteg mozgást beiktatni! Én 32 kilót fogytam 4 éve, és rengeteg tünetem elmúlt. Mondta is a nőgyógyászom, hogy a testsúlycsökkenéssel drámai javulást lehet elérni, semmilyen gyógyszer nem ennyire hatásos, mint a súlyod a normális tartományban tartani. Ami PCO esetében egy kicsit nehezebb, de kellő önuralommal és tájékozottsággal a témában nem is lehetetlen. Én is heti 5 edzésre megyek, és (már nem a kezdeti vasszigorral, de) tartom a bevált étrendet.
"Azonban ez nem nőgyógyászati probléma és nem a petefészek betegsége!
Komplex anyagcsere-zavarról van szó, melynek kezelése élethosszra szól."
én ebből indultam ki...
Eszedbe ne jusson!!
A 90 naposban 4 napból 3-szor szénhidrát van (szénhidrátnap, keményítőnap, gyümölcsnap - a keményítő és a gyüm.cukor is szénhidrát!!), a PCOS-nél pedig pont a szénhidrátbevitelt kell csökkenteni, ettől javulhat maga a betegség, és így adható le a túlsúly is. Legtöbbször még inzulinrezisztencia is társul hozzá, ha erre benyomod ezt a mennyiségű szénhidrátot, hát annak nagyon rossz vége lesz...
Itt nézd meg, az életmód alatt:
Majdnem annyira oda kellene figyelned a szénhidrátbevitelre, mint a cukorbetegeknek.
És bix tudja jól. Anyagcsere-betegség, csak nőgyógyászati tüneteket (ciszták, meddőség) okoz.
Elsősorban endokrinológusra tartozik a kezelése, csak ezt a nőgyógyászok "elfelejtik" megemlíteni.
kedves paleolit. ismered a betegséget? esetleg a kiváltó okait? esetleg dietetikus vagy?
AKKOR???
ne írkáljunk összevissza baromságokat. akárki akármit mond ezt minimum egy belgyógyász kéne lássa. onnantól eldöntik hogy mi merre. ha már így került fel a kérdés akkor valszeg diagnosztizálták. innentől nem értem a kérdezőt... tudnia kéne hogy lehet e ilyet csinálni vagy nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!