Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nagy gond ha este edzés előtt...

Nagy gond ha este edzés előtt eszek szénhidrátdús ételeket? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Eddig úgy volt hogy reggel ch bomba,zabpehely,vagy tk kenyér és ehez hasonló dolgok. Ebéd csirkemell,zöldségköret,vagy kevés rizs. Vacsi pedig edzés után soványtúró vagy csirkemell.

Viszont este 7-8 körül szoktam egy órát kardiózni,de addigra már semmi erőm sincs a reggeli ch-ból. Ezért úgy gondoltam hogy edzés előtt ennék kb 30g zabpelyhet(tehát este). Ezzel elrontanám a fogyókúrámat ha este ennék ch-t?

2011. aug. 9. 15:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nem. A lényeg, hogy a napi egyenleged mindig negatív legyen.
2011. aug. 9. 15:38
 2/15 A kérdező kommentje:
Akkor az sem lenne gond ha egész nap zabpelyhet ennék? Csak minuszba legyek?
2011. aug. 9. 15:40
 3/15 anonim ***** válasza:

annyi gond lenne, hogy nem lenne komplett táplálkozás. fehérje, zsírok, vitaminok...? :)

egyébiránt meg csűrjed neki, jóformán mindegy mikor eszel, tényleg a napi bevitt energiát kéne nézni. olvasni cikkeket az esti táplálkozás előnyéről is, szerintem lásd el a tested energiával, amikor szüksége van rá, de annyival, hogy deficitben maradj ha fogyózol (szálkásítasz)

2011. aug. 11. 11:21
 4/15 anonim ***** válasza:
Hát az edzésed előtt 1-2 órával ne fogyassz szénhidrát és zsírban dús ételeket. Tehát semmi nehezet, és utána se. Este 8 után meg csak rohad a kaja a beleidben szóval amúgy se egyél utána nagyon nehezet. Ha mindenképpen enni akarsz előtte egyél valami, vitaminokban és fehérjékben dús ételt. :) Úgy értem megehetsz után, pirítós kenyeret margarinnal, vagy joghurtot zabpehellyel. :) Amúgy ha normálisan sportolsz nem kell a komoly diéta , mert akkor csak elfáradsz az edzésre, és nem lesz energiád. Másrészt a sporthoz kell a szénhidrát hiszen az adja az energiát, ha nem fogyasztassz szénhidrátot nem lesz energiád. Úgyhogy étkezz úgy ahogy szoktál (normálisan). Annyit tehetsz hogy amit felül le írtam azt nem csinálod és úgy hatásos lesz.
2011. aug. 11. 21:09
 5/15 anonim ***** válasza:

este csak rohad az emberben a.. a mi is? minden amit megevett?

persze van elmélet az emésztőrendszer pihenéséről, de pontosan mi is támasztja ezt alá?

2011. aug. 12. 10:22
 6/15 anonim ***** válasza:
Az hogy mivel már nem vagy olyan aktív, nem mozogsz, így a beleid sem dolgoznak már úgy. Nem emésztessz annyira, így amit megettél este kaja nem emésztődik meg, mivel nem vagy aktív mozgásban. Tehát aza sok kaja amit megettél csak áll a beleidben. Sztem ez tök egyértelmű.
2011. aug. 12. 10:36
 7/15 anonim ***** válasza:
Úristen... és nem minden amit megevett hanem este amit megevett. Este: 7-8 után. Már nem emésztessz, vagy te éjszaka föl szoktál kelni, hogy elvégezd a nagydolgod? Hát nem hiszem!
2011. aug. 12. 10:37
 8/15 anonim ***** válasza:

"minden amit megevett" fogalmazási hiba (bár inkább részlet kérdés), írhattam volna így: "minden amit este megevett?"

este nincs különösebb ingered (éhség, székelés stb.) ez egyszerű hormonális hatás, már amennyire egy ilyen folyamat egyszerű.

ettől függetlenül reggel mégiscsak valami emésztett végtermékkel lesz dolgod, tehát sikerült fehérjével és energiával ellátni este is a testet, amikoris nyilván nagy szüksége van rá, hisz hormonok, fehérjék szintézise zajlik alvás közben, különböző regenerációs folyamatok etc. így hát optimális tápanyagokkal is ellátni ilyenkor a testet.

2011. aug. 12. 10:56
 9/15 A kérdező kommentje:

Miért pont este 7-8 után ne emésztenék? Amúgy éjfél körül fekszem le kb.

Az meg hogy egy éjszaka "rohad" a beleimben,nos...ezzel is van egy kis gondom. Nem hogy egy éjszaka rohad,hanem kb 3naponta szoktam nagydolgot végezni. Ez a diéta óta van így.

2011. aug. 12. 12:50
 10/15 anonim ***** válasza:
uhh az nem hangzik nagyon babán :/
2011. aug. 12. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!