Nagy gond ha este edzés előtt eszek szénhidrátdús ételeket? Bővebben lent.
Eddig úgy volt hogy reggel ch bomba,zabpehely,vagy tk kenyér és ehez hasonló dolgok. Ebéd csirkemell,zöldségköret,vagy kevés rizs. Vacsi pedig edzés után soványtúró vagy csirkemell.
Viszont este 7-8 körül szoktam egy órát kardiózni,de addigra már semmi erőm sincs a reggeli ch-ból. Ezért úgy gondoltam hogy edzés előtt ennék kb 30g zabpelyhet(tehát este). Ezzel elrontanám a fogyókúrámat ha este ennék ch-t?
annyi gond lenne, hogy nem lenne komplett táplálkozás. fehérje, zsírok, vitaminok...? :)
egyébiránt meg csűrjed neki, jóformán mindegy mikor eszel, tényleg a napi bevitt energiát kéne nézni. olvasni cikkeket az esti táplálkozás előnyéről is, szerintem lásd el a tested energiával, amikor szüksége van rá, de annyival, hogy deficitben maradj ha fogyózol (szálkásítasz)
este csak rohad az emberben a.. a mi is? minden amit megevett?
persze van elmélet az emésztőrendszer pihenéséről, de pontosan mi is támasztja ezt alá?
"minden amit megevett" fogalmazási hiba (bár inkább részlet kérdés), írhattam volna így: "minden amit este megevett?"
este nincs különösebb ingered (éhség, székelés stb.) ez egyszerű hormonális hatás, már amennyire egy ilyen folyamat egyszerű.
ettől függetlenül reggel mégiscsak valami emésztett végtermékkel lesz dolgod, tehát sikerült fehérjével és energiával ellátni este is a testet, amikoris nyilván nagy szüksége van rá, hisz hormonok, fehérjék szintézise zajlik alvás közben, különböző regenerációs folyamatok etc. így hát optimális tápanyagokkal is ellátni ilyenkor a testet.
Miért pont este 7-8 után ne emésztenék? Amúgy éjfél körül fekszem le kb.
Az meg hogy egy éjszaka "rohad" a beleimben,nos...ezzel is van egy kis gondom. Nem hogy egy éjszaka rohad,hanem kb 3naponta szoktam nagydolgot végezni. Ez a diéta óta van így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!