Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 140 kilósan veszélyes-e...

140 kilósan veszélyes-e 100-110 kg max terhelhetőségű szobabiciklit használni?

Figyelt kérdés

Majdnem 170 kilós voltam és fogyókúrával sikerült levergődnöm 140ig. A közérzetem, erőnlétem sokat javult így alkalmasnak érzem magam rendszeres sport beiktatására. A szobabiciklit néztem ki magamnak, ki is próbáltam és bírom nagyjából fél órán át, szóval el fogom tudni érni a fogyókúrára "javasolt" 60 perc gyorsan, kis ellenállással tekerést.

Viszont a pénztárcámnak megfelelő készülékeknél mindnél azt látom, hogy maximális terhelhetőség 100, esetleg 110 kg. Én viszont 140 vagyok. Valakinek van tapasztalata ilyen téren? Tényleg veszélyes lenne nekem ezeken a bicikliken tekernem? Esetleg ha valaki tud ajánlani egy masszív szobabiciklit az legyen szíves jelezni (max 50-60ezret tudok rászánni) akár itt, akár emailben ( donci87@mailbox.hu ). Tisztában vagyok vele, hogy a 140>110, tehát papíron nem kéne, de nem nagyon lehet kapni másfajtát ezért érdekelnének ezzel kapcsolatos tapasztalatok. Esetleg ilyen árkategóriában 140 kilósan is használható edzőgép, ami nem teszi tönkre semmimet és jó fogyókúrára?

Előre is köszönöm szépen a segítséget!

2009. ápr. 8. 20:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Legjobb, ha elmész pl. Hervisbe vagy Decathlonba és ott ráülsz egyre. Pl. a Kettlernek vannak elég jó masszív gépei, asszem 130 kilóra van hitelesítve. Én annó 50 ezerért vettem a Hervisben az enyémet, igaz akciós volt.

Amúgy nem lenne jobb az esetedben a sima séta, gyaloglás? A bicikli eléggé nyomja a feneket, én nem is szeretem.

2009. ápr. 8. 22:38
 2/4 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi szépen a gyors választ.

Elfelejtettem írni, hogy a tartós séta egyelőre nem esélyes, egy szög átvitte pár hónapja a sarkamat és nagyon csúnyán elfertőződött a dolog, műtve is volt és még mindig nem tökéletes a gyógyulás, nagyon érzékeny a sarkam. Mondjuk szoktam próbálgatni és ha jó lesz biztos fogok gyalogolni, de jelenleg 5 perc is "sok".

Próbálgattam már többet is boltokban és igazából a legtöbb nem tűnt olyannak, hogy ne bírna ki, de azért az ilyenfajta kipróbálás nagyon messze van a napi fél-egy órás igénybevételtől és alapvetően baromi félős ember vagyok. Én úgy érzem, hogy nem lenne felük semmi probléma, de nekem az ilyenekkel kapcsolatosan mindig kell a pozitív visszajelzés, addig stresszelek miatta és úgyse veszem meg.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a negatív tapasztalatokat ne osszátok meg :D

2009. ápr. 8. 23:00
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Na hát akkor már érthető, miért választottad a bringát. Nekem Kettler VIGO 500-asom van, haverom 135 kilósan napi 2 órát gyűrte, és semmi baja. Ha ezt nem találod sehol, akkor még mindig ajánlom a ballagást egy boltba és próbálgatni a helyszínen.
2009. ápr. 9. 07:39
 4/4 anonim válasza:
Szerintem nyugodtan használhatod. én is kb ilyen 100-110 es biciklit használok jó ideje és jóval több vagyok annál, eddig még semmi baja nem volt.
2010. febr. 9. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!