Írnátok nekem egyszerű salátarecepteket, amelyek nem hizlalnak?
Csirkegyros saláta :) saját recept, gyors és fini.
hozzávalók:
fél kg csirkemell, gyros gyorspác por :) (vagy mi), 1 jégsaláta 3 paradicsom, egy uborka, 2 paprika, tetszés szerint póréhagyma (néha teszek bele), 30 dkg Anikó sajt.
Elk.:
a csirkemellet csíkokra vágom, pici olivaolajon megpirítom, a gyorspácporból egy kávéskanálnyival megszórom, 1-2 perc, mikor az ízek összeértek, az készen is van.
Zöldségeket összevágom, összekeverem, külön tálba teszem.
Sajtot lereszelem.
Tálalás:
Husi melegen, sali hidegen, sajt a tetején.
Öntetet is készíthetsz rá, az úgy már nem diétás, de fini úgy is.
Ilyenekre gondoltál?
cézár saláta :
Hozzávalók:
1 fej római saláta
2 db paradicsom
fél csmell
olivaolaj
fokhagyma
szardellapaszta
parmezán sajt
pirított zsemlekocka
vaj
Elkészítés:
A csmellet felkockázva beszórom só,borssal és grillfűszerrel. Olivaolajon megpirítom. Salit és a paradicsomot felszeletelem, bele egy tálba. A zsemlét vaj és olivaolaj keverékében megpirítom, parmezánt szórok rá. Öntet: oliva olaj, szardella paszta, parmezánsajt, reszelt fokhagyma és worchester szósz keveréke - ízlés szerint összekutyulni. Csirkemellkockákat rászóróm a salira, ráöntöm az öntetet, hozzákeverem a pirított zsemlekockát.
paradicsom-hagyma saláta:
Hozzávalók:
80 dkg paradicsom,
2 nagy fej hagyma,
só,
bors,
cukor,
ecet,
petrezselyemzöld.
Elkészítés:
Vékony szeletekre vágom a hagymát.
A paradicsomokat egy merőkanállal forró vízbe mártom, bőrüket lehúzom, felszeletelem és a hagymakarikákkal együtt salátástálra teszem.
Sózom, borsozom, kevés ecettel és cukorral ízesítem, majd megszórom vágott zöldpetrezselyemmel.
Hozzávalók:
3 paradicsom
1 uborka
1 hagyma
2 paprika
6 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál ecet
15 dkg feta sajt
olajbogyó
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A hozzávalókat összevágjuk,összekeverjük,leöntjük az olaj és az ecet keverékkel.
Kockára vágott sajttal és olajbogyóval díszítjük.
Sali a'la Timi(én)
1 fej salátát mosva letépkedek, felkarikázok bele egy kígyóubit, 2 paradicsomot kis darabokban, hajszálvékonyra szeletelt fél fej lilahagymát (vagy kb. 8-10 szál apróra vágott metélőhagymát), esetleg reszelek bele egy kisebb nyers sárgarépát. Teflonos tepsiben (olaj nélkül) ujjnyira vágott csiperkét (kb. 0.5 kg) megfuttatok - kis idő alatt levet ereszt, így nem ég le; barnulásig, ill. amíg összeesik kicsit- ezt is belekeverem. Kevés só, bors bele, esetleg fél evőkanál citromlé. Mindent összekeverek, és kész.
Imádjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!