Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Vajon ez tényleg túlsúly?

Vajon ez tényleg túlsúly?

Figyelt kérdés

Szóval most 155-156 cm magas vagyok és 52 kg.

Szerintem ez nagyon rossz,ráadásul csak 12 éves vagyok.

Nem eszek keveset,de azért nem is zabálok.

Erre még csak azt sem tudom,mondani hogy azért mert magas vagyok,mert nem vagyok az.

Egy héten kétszer járok edzeni,1-1 órát.

Nem nagyon chipsezek,fagyizok vagy ilyesmi mert nem szeretem ezeket.

Mit tudok tenni ? Nem csak azért mert zavar hanem,mert megmértem a testtömeg indexemet (persze gyerek testtömeg index mérővel) és 22.08 volt.

20-ig vékony

20 felett enyhén túlsúlyos

25 felett elhízott

Én ugye az enyhén túsúlyosak közé tartozok e szerint.

És ez nagyon kellemetlen nekem.

Hogyan tudok e kicsit fogyni vagy bármi amitől kicsit vékonyabbnak tűnök ?

2011. júl. 31. 11:36
1 2 3
 21/26 anonim válasza:

Szió!

Amikor annyi idős voltam mint te, akkor kezdem el sportolni (-: Akkor az étkezésemre nem figyeltem. Igaz nálunk mindig volt főzött étel, a nasik akkoriban nem burjánzottak annyira mint manapság! A sportot nem vittem túlzásba, heti kétszer aerobikoztam, de ez éppen elég volt ahhoz akkoriban, hogy formásabbá tegyen és normál súlyom legyen!

Én is óvnálak a fogyókúráktól, persze a nassra nem bíztatnálak, de mint írtad az nem is gond. Ha van kedved menj el sportolni, de egy jótanács: amit élvezel, az fog működni hosszú távon. Szóval ha nem szeretesz futni (én sem), ott van még ezer dolog (Zumba, tollas, bicikli, aerobick, tánc, stb...).

A te korodban a "kis dolgok" is nagyon működnek, hamar reagálsz rájuk! (-:

2011. aug. 3. 19:35
 22/26 anonim ***** válasza:

nyugi, nem olyan nagy cucc, hogy adyt olvasol. én 12 éves koromra már betéve tudtam az egész nyugatot :-D

kérdező: bix tanácsát fogadd meg és ennyi (:

2011. aug. 4. 01:24
 23/26 A kérdező kommentje:
Ugye irtam hogy egyhéten 1-1 órát edzek,azallatt a Zumbát értettem,nekem tetszik és jó csinálni.
2011. aug. 4. 08:56
 24/26 anonim ***** válasza:
Akik szerint 12 évesen nem kell a testsúllyal, egészséges étrenddel foglalkozni, azok magyarázzák el, hogy miért marad minden 2. túlsúlyos gyerek ugyanúgy túlsúlyos kamasz és felnőttkorára is?
2011. aug. 4. 11:31
 25/26 anonim ***** válasza:
mert nem mozognak eleget
2011. aug. 4. 13:08
 26/26 anonim ***** válasza:

Hiába mozognak eleget, ha túl sokat és rosszat esznek. A fizikát ők sem tudják meghazudtolni, többletkalória=hízás, kortól, nemtől függetlenül.

Én heti 5-ször jártam fociedzésre 9 éves korom óta, mégis elhíztam 12 éves koromra, mert minden nap olajban tocsogó húsok, tészták, sültkrumpli, nasi volt otthon a menü, mondván "majd megnyúlik a gyerek, egyen csak". Aztán tinédzserként évekig tartó küzdelem volt, amire sikerült leadnom a gyerekkorom óta kísértő plusz kilókat.

Tehát igenis foglalkozni kell az étrenddel már fiatal korban is, főleg azoknál, akik hajlamosak a hízásra.

2011. aug. 4. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!