Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Futni, de hogy, mikor, mennyit...

Futni, de hogy, mikor, mennyit, milyen gyorsan?

Figyelt kérdés

Na bővebben kb 1 hónap van még rá hogy kezdjek valamit nemis tudom fogyni vagy csak feszesíteni kéne de így nem érzem jól magam. Az hogy mit eszek, már egész jól kialakult azzal nincs különösebb gond, de a futással igen. Nagyon szeretek futni de azt hetente/naponta hányszor? és mennyi ideig a legjobb? vagy épp hány km-t? na és persze folyamatosan ugyan abban a tempóban vagy váltogassam (pl 5 perc gyorsabb 2 kocogás)? na és reggel vagy este inkább? valaki aki tudja végre világosítson fel, mert május környékén 1-2 hónapig (pontosan nem tudom mennyi) minden nap futottam közepes tempóban 8-12km között hangulattól függött (sajnos időben nem mértem) és teljesen hatástalan volt, az állóképességem remek lett és büszke voltam hogy ennyit bírok de sajnos nem látszott :( ne kíméljetek hogy elég 30-45 perc csak ha tényleg úgy van, mert ha az a jó hogy 2 órát futok akkor futok annyit, csak attól félek az már izomnövelésnek felel meg ezért kérdezem.

köszi a választ, és bocsi a hülye megfogalmazásért remélem nem hagytam ki semmit sem :)

És még a görkoriról hogy az is megfelelő? :D

2011. júl. 31. 00:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Elsőnek azt írom le amit nem akarsz hallani: azért nem vagy feszes mert zsíros vagy. És azért nem lehetsz feszes pusztán a futástól mert jó kaja nélkül nem fogsz te vele zsírt égetni (hagyjatok a 30 perc utáni zsírégetéssel mert az hülyeség) a zsírégetés sohasem edzés közbe történik! Tehát pusztán maga a futás kevés, bár még jó étrenddel sem a legoptimálisabb választás fogyáshoz.

Ami már érdekelhet téged:

Heti 5-6 alkalom simán mehet.

Mennyit bírsz? Ha pl 30 perc intervallumot letolsz max, akkor 25perc körül menj, majd növeld.

Ha fogyás a cél akkor intervallumokba gondolkodj, ne egyenletesbe.

Az, hogy reggel jobb-e vagy este ezt neked kell érezni, de 1-1,5 órával egyél előtte!

Azért nem látszódott az eredménye mert sz4r volt a kajád.

Izomnövekedésre amúgy is teljesen alkalmatlan a futás (lehet látszólag izmosabb lesz a lábad de csak látszólag 1cm se lesz nagyobb) nem, hogy még mellé negatív kalória indexszel.

Told ki kb 1 óra intervallra a futást

Most megint olyan rész jön amit nem akarsz hallani:

Diéta kell, és teljes testes edzés. A futás csakis kiegészítő gyakorlat ilyen szempontból.

2011. júl. 31. 06:57
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Lelkileg keszulj fel a rendszeres mozgasra. Nagyon fontos, hogy rendszeres legyen a mozgas, de az is, hogy azt a mozgasformat szivesen vegezd, s ne kenyszerbol. Tehat lehet az futas, gorkori, de barmi mas, de ahhoz kedved legyen, szivesen vegezd, s ugy, hogy kozben ellazulsz, es nem feszengsz.

A mozgasnal az ido nem szamit annyira, mint a rendszeressege, tehat lehet napi 30 perc, de lehet 1 ora is, a lenyege, hogy amikor ott vagy, akkor ne arra gondolj, hogy mi tortenik a testeddel, eleg feszes lesz-e, hanem arra, hogy szabad vagy, mint egy madar, s erezd annak a hatasat is.

2011. júl. 31. 07:01
 3/4 A kérdező kommentje:

Fruits,az hogy zsíros vagyok vagy sem te nem tudhatod csak így,és mondom az étrend helyén van de még mielőtt elkezdtem figyelni sem volt olyan vészes, most meg végképp nem, és a futásról mindenki azt mondja jó fogyáshoz/szálkásításhoz hogy ebből mi igaz nem tudom. a heti 5-6 alkalom oké nekem minden nap is jó, ráérek az hogy intervallumba mennyit bírok nem tudom, nem próbáltam mert ahogy a második is írta én nem csak a fogyás miatt futottam hanem mert nagyon tetszett, jó volt és úgy élveztem az intervallumot kevésbé ezért arról letettem de hiszek neked, ráállok arra majd (ha végre eláll a folyamatos eső) ja és ami nem sikerült abban sem volt szar a kajám annyiban volt hogy nem az áhított tk. kenyeret ettem hanem nagy ritkán a simát de az csak 2-3 alkalom az miatt nem megy tönkre az egész.

na és izomnövekedés igazán nem érdekel és ha csak látszólag izmos az tökéletes, de nem szükséges

és a harmadik "nem akarom hallani" részhez annyit hogy teljes test edzés ok, de mivel? konditerem ki van zárva...

És így utólag hogy nem fogyni szeretnék legalábbis súlyban biztos nem inkább a szebb, feszesebb bőr

2011. júl. 31. 22:50
 4/4 A kérdező kommentje:
második, ez mind szép és jó tetszik is és abban az időben amég sportolok nem is érdekelt eddig hogy mi lesz, most így utólag már inkább érdekel és milyen jó lenne ha ilyen egyszerűen sikerülne :)
2011. júl. 31. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!