Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Most akkor hogy is van ez a...

Most akkor hogy is van ez a fehérjediéta?

Figyelt kérdés
Oké, az megvan, hogy több proteint kell enni, mint szénhidrátot, de nemrég olvastam valahol, hogy mielőtt elkezdjük, együnk CSAK fehérjét. Semmi zöldséget meg ilyesmit. Valahogy úgy volt leírva, hogyha 5 kg-t szeretnék fogyni, akkor a diéta elején 2 napig CSAK fehérjét egyek, ha 10 kg-t akkor három napig és így tovább. Ezt tényleg így kell csinálni? Mert már kb 2 hete vagyok fehérjediétán, de eddig úgy csináltam, hogy délelőtt ettem kevés szénhidrátot, utána pedig csak fehérjét, de zöldségekkel. Érdemes lett volna akkor úgy kezdenem a fogyit, hogy 2 napig semmi szénhidrát, semmi zöldség, CSAK fehérje? Vagy ez kamu?
2011. júl. 30. 19:29
 1/3 anonim ***** válasza:

Dehogyis.Ez butaság.

Először is leméred a testsúlyodat mondjuk 60 kiló,akkor a napi fehérje igényed 120gramm,diéta alatt.

A szénhidrátot meg fokozatosan kell csökkenteni,nem egyik napról a másikra.

Mondjuk az eddigi napi kal beviteled 2500kal,akkor összeállítod a napi 6-7 kajálást mindegyikben legyen fehérje.A szénhidráton meg 2 hetente csökkentesz 2-300kalóriát.Tehát 2200ről indulsz pl és tartod 2 hétig,majd csökkentesz 2000re.

Fokozatosan lemész 1200-1400kalig és addig tartod,amíg elégedett nem vagy az eredménnyel.

És persze minden másnap edz 1 órát legalább.

Ez a fehérje diéta.

Az összeállítása,arányai meg ilyesmi-

[link]

2011. júl. 30. 19:55
 2/3 A kérdező kommentje:

Én naponta max 1500 kcal-t eszek és mozgok mellé órákat. Ahogy mondtam, szénhidrátot is csak reggel eszek.

Amúgy eltudnád magyarázni, hogy pontosan mi is zajlik fehérjediétakor a szervezetben? Milyen raktárak ürülnek ki? (elég felületesen néztem utána, mert mindig csak feminás meg nőklapjás cikkeket dob ki a google)

És még azt olvastam, hogyha ezek a raktárak kiürültek, akkor ismét fel kell tölteni őket szénhidráttal? Minek?

2011. júl. 30. 20:28
 3/3 anonim ***** válasza:
2011. júl. 30. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!