Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van ez? Hozzáértők, meg...

Miért van ez? Hozzáértők, meg mindenki :-) pls!

Figyelt kérdés
Hogy szobabiciklin már csomó ideje, max fokozaton (16-os) tudom hogy ez nem sokat mond. Szoktam tekerni egy órát amivel ( a gép szerint) olyan 700-800 kalóriát égetek el. Átlagba 20-onX km/h val tekerek. Na, és semmit, SEMMIT nem szoktam érezni a lábaimba izomlázat. De két napja, gondoltam elmegyek futni, futottam 10 kemény percet, mert már majd meghaltam, és olyan izomlázam van, hogy alig tudok lábra állni :-D ... Pedig azt hittem már "edződött a lábam" :-D
2011. júl. 27. 08:01
 1/8 anonim ***** válasza:
a futás másfajta mozgás, mint a biciklizés, más izmokat terhel meg, ráadásul az egész súlyod a lábadra összpontosul, amit tekerés közben tart az ülés. sztem kb ettől lehet, de nem vagyok annyira hozzáértő, szóval várd meg, míg 1 profi is hozzászól :)
2011. júl. 27. 08:40
 2/8 anonim ***** válasza:
Teljesen más a két mozgássor... sőt mondok meredekebbet! Próbálj meg ugyan ennyit letekerni sima biciklin! Már attól is kihalsz hidd el.
2011. júl. 27. 08:42
 3/8 Smartguy86 ***** válasza:

A kijelző nem tudja kiszámolni, hogy mennyi kalóriát égettél el, az egy sacc per kb érték! Mivel ennyire könnyen tekered, valószínű, hogy nem is annyi, hanem fele se...

Remélhetőleg megfelelően használod a biciklit és nem úgy, hogy túl gyorsan, vagy túl lassan tekered. Ezeknek megvan az a fordulat tartományuk, ahol terhelnek. Ha gyorsan tekered, akkor a lendület viszi a mágneskereket...

2011. júl. 27. 08:43
 4/8 A kérdező kommentje:

pulzusmérősen mér. és fááááj közbe is, nem valami könnyű.

sima biciklire nem ülök, féltem az életem, de tényleg más.

2011. júl. 27. 08:48
 5/8 anonim ***** válasza:
Mert? Megesz a bicikli? :D Tuti találsz olyan helyet ahol nyugodtan tudsz tekerni! Lehet sz4r az út, de legalább kocsik nincsenek.
2011. júl. 27. 08:58
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Szobabiciklin 20 km/h az eléggé lassú tempó nem csoda hogy nem sok haszna van! Tekerj 30 km/h-val és máris érezni fogod a lábad :)

2011. júl. 27. 09:21
 7/8 A kérdező kommentje:

húszonvalamennyivel szoktam menni húsz és 30 között! azért írtam huszonikszet.

de az is olyan nehééz... az egész család biciklizik, három tekerés után meghalnak azon az erősségen. :-S

nem megyek rendes biciklin, már leszoktam róla, régen mentem, tudom hogy más, pl a karom is fájt a sok rázkódástól, de nem nagyon van olyan hely ahol nincs autó, így inkább maradok a biztosabbnál.

2011. júl. 27. 09:42
 8/8 anonim válasza:
én is 20 23 között megyek szobabiciklin olyan 50 55 percet a max erősségen és 200 kalóriát ír ki, és 17.2 km-t kb. és nekem sincs izomlázam de ha leszállok azért érzem hogy ilyen elgyengült kifáradtak a a lábaim :P és akkor belegondolok hogy több mint 200 kalória egy győri édes jóreggelt és teljesen lelombozódok :D a kérdésre meg tényleg annyi hogy mást mozgat a biciklizésbe meg már belerázódál
2011. júl. 27. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!