Hetente lehet tartósan 2-3 kilót fogyni?
Hetente????Az már betegséghez vezet....Jázus!!!!
Tartós biztosan nem ,mert azt jelenti,hogy mindent megvonsz a szervezetedtöl,ami tartalékolásba kezd..........Miután elkezdesz enni dupláját fogsz visszahízni.Jojó efekt.
Diétázz étkezz egészségesen napi 1/2 óra futás,gimnasztika,sok gyümölcs,zöldség,sok víz ,minimális cukor.....
Ès tartósan fogsz fogyni.
Ilyen nem létezik, hogy tartós fogyás!
A jojó effektus meg f4szság!
Nézzük melyik miért nem?
Tartós fogyás a világon a legnagyobb, hülyeség, tök mindegy milyen ütemben fogysz. Ha csak heti 10dkg-ot fogysz az se lesz tartós, ha utána elkezdesz zabálni. De akár heti 2-3kg lehet tartós, ha utána sem emeled a bevitt kcalokat a felhasználásod fölé.
Jojó effektus meg pont ezért van.
Elsőnek nézzük mi szerintem a jojó effekt. Szerintem az a legtisztább, ha azt a jelenséget hívjuk jojónak amikor az adott illető eléri a kívánatos testtömeget/testzsírszázalékot utána elkezdi a szintentartást... ilyenkor az izmok telítődnek tápanyaggal ami vízmegkötéssel jár, tehát a testtömege nőni fog, de a testzsírszázaléka nem változik. Ez szerintem a tényleges jojó effektus.
De ha a ti értelmezésetekbe vesszük, akkor a jojó effektus akkor lép fel amikor a kívánt testtömeg után az illető hátradől, elhagyja a mozgást és a helyes étrendet. Ezért hízni fog, és minél nagyobb kalória hiányt idézett elő fogyókúra közbe, annál nagyobb a valószínűsége, hogy pszichésen nem fogja tartani magát, ezért még többet fog enni, ezáltal többet hízik majd vissza mint amit lefogyott. De ellentétben az én értelmezésemmel ez nem törvényszerű!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!