Azért nem látni, hogy fogytam mert megnyúlt a bőröm? 94kilogramm voltam, most 74re lefogytam, de a hasam még mindig nagy, bár sokkal kisebb de egyáltalán nem feszes, ez a bőr miatt van?
Első válaszoló, annyit azért tisztázzunk, hogy azért lóg a "gyorsan" fogyóknak a bőre, mert nem volt ideje visszahúzódni, de az nem azt jelenti, hogy lassan idővel nem húzódik vissza. Abban igazad van, hogy a lassú fogyás az egészséges, de nem a bőr miatt. A bőr, hogy mikor nyúlik, mikor nem, genetikától függ, és az elhízás mértékétől. Ha pl. sok a stria ("terhességi csík") a testen, az azt mutatja, hogy a szövetek már nem bírtak tovább nyúlni... Szóval a bőr az bizonyos mértékben maradéktalanul vissza tud húzódni, ha nem volt jobban kinyúlva, mint az eredeti méretének kb kétszerese(ez adottságoktól függ). A lassú fogyás azért egészségesebb, mert a kóros elhízásnál a belső, zsigeri szerveket érintő elzsírosodásnál a szervek elmozdulhatnak, károsodhatnak, ezért idők kell hagyni, hogy "minden megtalálja a helyét".
És végül: Kedves kérdező, az életkorodtól nagyban függ, hogy visszafeszül e a bőr. Ha 30 alatt vagy, adj magadnak 1,5 évet, teljesen lehet nem, de valamennyire biztos, hogy visszahúzódik. Teljesen nem hiszem, hogy vissza fog, de esztétikailag sem lesz zavaró, max kicsit "laza".
De igazából ki lehet deríteni, hogy vajon a bőr miatt-e olyan nagy, vagy még a háj miatt. Testzsírszázalék méréssel is, vagy azzal a módszerre, hogy ha pár centivel a köldöködnél belecsípsz a hasadba, akkor amit megfogtál, az mennyire vastag. Ha olyan 1-2 cm nél vastagabb, akkor még van ott felesleges háj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!