Miért fogják sokszor betegségekre a hízást?
Hiszen akármilyen betegsége is van valakinek, nem fog hízni, ha keveset eszik és sportol.
A kedvencem az, amikor azt mondják egyesek, hogy a fogamzásgátlótól híztak. Az lehet, hogy megnőtt az étvágyuk, de ha odafigyelnek a bevitt és felhasznált kalória arányára, lehetetlen, hogy csak úgy hízzanak.
Egyrészt ez egy külön kategória (mert általában nem azok pattognak, akik kórházban fekszenek fél évig), hanem akiknek hormonproblémái vannak, cukorbetegek (általában ezeket hozzák fel).
Másrészt, ha elkerülte volna a figyelmedet, írtad, hogy a hízás-fogyás elsősorban az étkezésen múlik. Ha nem sportolsz, de odafigyelsz az étkezésre, fogyni fogsz. Ez tény.
Harmadrészt, ha már a fekvőbetegeket hoztad fel, akárhányszor kórházban voltam, a betegek csokit ettek, péksüteményeket, cukros italokat és még sorolhatnám, vagyis nem éppen egészséges ételeket.
Negyedrészt, engem nem izgat, ha valaki nem figyel oda a testére, csak ne fogja már betegségekre, mert 99%-ban nem ez a hízás valódi oka.
A cukorbetegséget sose értettem, aki II.-es típusú annak pont az elhízás miatt alakul ki a cukorbetegség. AZ I.-es típusúak meg a kezelés előtt lefogynak.
Amúgy meg a kórházban fekvő betegeknél mindenki jót akar nekik, hogy legalább egyen valamit a szörnyű kórházi koszton kívül.
Félig egyetértek a kérdezővel - fogamzásgátló,hormonális probléma és cukorbetegség esetén. Ezeknél szerintem simán lehet figyelni arra,hogy ne hízzon el az ember.
Pajzsmirigy alulműködésem van,elég komoly. 2 éve a túlsúlyomat én is a betegségre fogtam,de csak akarat kérdése. Azóta lefogytam,igaz,szenvedések árán,de teljesen megváltozott a véleményem.
Nagyon buta vagy, már bocsi...
És marha nagy tévedés az, hogy 90 százalékban az étkezésen múlik - na persze, ha vagy olyan mazochista, hogy egész hátralévő életedre berendezkedsz az 100 kalóriádra.. azért mások élni is szeretnének. Hidd el, sokkal több múlik az aktív, sportos életen, mint hogy mennyi kalóriát zabálsz be - tapasztalat, amiből hidd el, több van mint neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!