Miért fogják sokszor betegségekre a hízást?
Hiszen akármilyen betegsége is van valakinek, nem fog hízni, ha keveset eszik és sportol.
A kedvencem az, amikor azt mondják egyesek, hogy a fogamzásgátlótól híztak. Az lehet, hogy megnőtt az étvágyuk, de ha odafigyelnek a bevitt és felhasznált kalória arányára, lehetetlen, hogy csak úgy hízzanak.
Nos, én úgy gondolom, hogy attól még, hogy valaki beteg, nem kell egésznap a tv előtt ülni és hamburgert meg zsíros kenyeret zabálni. Pont annál inkább oda kéne figyelni az egészségre.
A fogyás, hízás úgyis 90%-ban az étkezésen múlik, a sportolás csak kiegészítés. Tehát attól még, hogy valaki nem tud kocogni pl. szíve miatt, nem kell 3 ember helyett ennie.
Egyik betegség sem közvetlen kiváltója a hízásnak.
És akkor mi van, ha a fogamzásgátló felborítja a hormonháztartást? Olyan nincs, hogy megeszel mondjuk 1000 kalóriát (miközben pl. 1500-ra lenne szükséged), de mégis hízol mert fog.gátlót szedsz.
Lelassíthatja az anyagcserét (a pajzsmirigy miatt), de ettől még oda lehet figyelni a súlyra.
Nem vagyok buta, csak nem fogok mindent másokra, ellenben azokkal, akik zabálnak két pofával és "nem értik" mitől kövérek.
Amúgy pajzsmirigy alulműködésem volt 2 évig. Mégsem híztam, mert nagyon odafigyeltem az étkezésre. Ennyit erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!