Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Van egy kis pocakom, és úgy...

Van egy kis pocakom, és úgy gondoltam felülésekkel leadhatom. Azt hiszem tévedtem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szóval kb. hat napja elkezdtem felüléseket csinálni. Bíró Ica 20 perces intenzív hasgyakorlatait csinálom. Egy pár napja viszont azt vettem észre, hogy a pocakom nagyobb lett, vagy szélesebb, nem is tudom, hogy mondjam :) Érzem az izmot is, mert ha megnyomkodom akkor kemény egy kicsit. :) Szóval a kérdés az lenne, hogy ezekkel a gyakorlatokkal le fog menni a hasam, vagy most ezzel csak ártok?

Remélem értitek mire gondolok. Ha nem lettem volna elég világos, akkor kérdezzetek bátran :)

2009. márc. 30. 21:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
csak a hasi gyakrolatokkal semmi.. diéta + bicó/futás... a hasi gyakorlatokra a hasadon lesz több izom, de az addig nem fog látszodni amig felette zsír van..
2009. márc. 30. 21:38
 2/6 anonim ***** válasza:
86%

Helyi zsírégetés NEM LÉTEZIK! Ez biológiai tény. Gondolkozzatok már egy kicsit!!! Szerintetek a fogyás úgy működik, hogy te most elkezdesz pl felüléseket csinálni és az ebben résztvevő izmok úgy kapnak tápanyagot, hogy a felette lévő zsír csak úgy beléjükmegy? Ilyen nincs! A Tök mindegy milyen mozgásformát végzel, ha az zsírégetéssel jár (magyarul aerob mozgásforma), akkor a zsír először a véráramba megy, a vér elszállítja a májba, a máj oxigén segítségével lebontja glikogénné(ami a szervezet számára az egyetlen szénhidrát fajta, amit fel tud közvetlenül használni, mint energiaforrás), amit szintén a vér elszállít a dolgozó izmokba...

Tehát TÖK MINDEGY, hogy milyen izmodat edzed, mert a testednek ugyanannyiba kerül kivonnia a zsírt a hasadról, mint a nyakadról mondjuk és az, hogy mégis honnan teszi, pedig genetikailag meghatározott alkati kérdés.

2009. márc. 30. 21:39
 3/6 anonim ***** válasza:
78%
Ezekkel a gyakorlatokkal "csak"az izmodat erősíted, növeled, de ha van háj a hasadon, akkor az ettöl nem fog lemenni. Kell mellette odafigyelni az étkezésre, és kardiózni(futás, bicaj, ami mindenedet megmozgatja). Az viszont egy jó jel, hogy "nőtt"a hasad, mert akkor vszinü hogy az izom fejlödött a háj alatt. Csak nem olyan látványos, ezért kell mellette még kardiózni is.
2009. márc. 30. 21:40
 4/6 anonim ***** válasza:

A zsírfogyás sorrendiségéhez szorosan hozzátartozó, nagyon vágyott és "paraszti ésszel" még talán logikusnak is tűnő helyi zsírégetés misztikus koncepciója gyakorlatban nem valósul meg. Tehát bizonyos testrészek edzése, vagy másként történő manipulációja (pl. fogyiöv, befóliázás) nem okoz az adott területen említésre érdemes fokozott zsírégetést. Bár legalapvetőbb szinten a mechanizmus jelen van, a tanulmányok azt mutatják, hogy a fokozott zsírégetés statisztikailag kimutatható csak és nincs érdemi hatása, valamint olyan szintű edzés kell ehhez is, ami nem kivitelezhető, csak pár testtáj esetében.

Nem lehet tehát "popsizni", vagy hasazni zsírmentes farért, kockás hasért, pláne nem olyan banális hétköznapi "edzésprogramokkal", mint pl. 3x20 ismétlés lábemelgetés farizomra, vagy belső combra.

A fogyást tehát csakis a diéta és az átfogó edzés eredményeként létrejövő negatív kalória egyensúly okozza, méghozzá a genetikailag meghatározott területi sorrendben.

2009. márc. 30. 21:41
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Tisztában vagyok vele, hogy nincs helyi zsírégetés, napi 40 percet mozgok, és mellette diétázom is. És holnaptól akarok elkezdeni futni is.

:)

2009. márc. 30. 21:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Pontosan mit értesz "kis pocak" alatt? Én örülnék, ha végre lenne egy kis pocakom, mert akkor lenne értelme elkezdeni hastáncolni, mert csak úgy látványos, ha van is valamit mozgatni. :-)
2009. márc. 30. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!