Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hemzsegnek a diéták a neten,...

Hemzsegnek a diéták a neten, de melyik való nekem?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, 166 cm és 75 kiló.

Komolyan sportoltam, de egy 10-15 kiló súlyfelesleg van rajtam. Próbáltam a 90 napos diétát, meg a sima elhagyom a lisztet,cukrot stb. Ahhoz viszont nincs kitartásom, emellett mivel sajnos csak "álló helyben" sportolhatok (a bal térdem súlyosan rossz állapota miatt) még nehezebb. Sem a bicikli, sem a stepaerobic, sem a futás nem jöhet szóba.

Kérlek ajánljatok nekem egy olyan módszert, amivel meg tudok szabadulni 15 kilótól mondjuk maximum egy év alatt, és nem kell szutykokat ennem hozzá.

Emellett milyen sportolási lehetőség lenne ideális?

Segítsetek! 20/L

2011. júl. 11. 01:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Úszás. Mindent átmozgat, sérült térddel fokozatosan, de lehet csinálni, sőt, talán jót is tenne neki. Értelemszerűen ne azonnal a mély vízbe ugorj fejest, mert begörcsölhetsz, csak, ha hozzáedződtél.

Emellé szutyok diéta se kell, és egy tanács: felejts el a divatdiétákat. Vagy dietetikus, vagy kitapasztalod.

2011. júl. 11. 01:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Hogy melyik való neked? Az egyetlen értelmes, mint mindenkinek. Nincs testreszabott diéta, én attól dobtam el az agyam, hogy a neten vannak ilyen kalkulátorok hogy "melyik diéta való neked?".. hát ez mi?? És megcsinálom egyszer a "tesztet", ami annyiból állt hogy NYOMD MEG A GOMBOT, erre kihoz nekem valami narancsdiétát. Megnyomom mégegyszer, túródiéta. Harmadszor, 5 faktoros diéta. Ki találja ki ezeket???

Na szóval 15 kilótól olyan 4 hónap alatt simán megszabadulhatsz, ha jól csinálod, mivel heti 0,5 - 1 kg fogyás az ideális. Egészséges életmód kell ide, szóval napi 5-6 étkezés kis adagokra elosztva, sok víz (a te súlyodhoz olyan 4 liter, de nyáron szerintem simán lemegy 5 is), sok fehérje (fehérhusik, sovány túró, sovány sajtok, tojás stb.), csökkentett ch (ez is jó minőségű, szóval zabpehely, tk. kenyér stb.) és zsír (ez meg lenmagolaj, néhány olajos mag stb.).

De kezdd azzal, hogy kiszámolod, mennyi kalória meg fehérje meg szénhidrát meg zsír kell neked egy napra fogyáshoz, aztán aszerint kajálsz. Az életmódot meg életed végéig folytatni kell, persze a diéta befejezése után több kalóriával, majd azt is kiszámolod. ( [link]

Mozgásnak meg aerob, ha futni meg bringázni nem tudsz, akkor a legjobb az úszás. De ezt is olyan minimum 45-50 percen keresztül kell csinálni, én szoktam tovább is bírni, te majd kitapasztalod.

Sok sikert és szólj ha még kérdésed van.

2011. júl. 11. 02:22
 3/7 anonim ***** válasza:
bocsi itt a jó link, zárójeleknél elszaródik: [link]
2011. júl. 11. 02:24
 4/7 anonim ***** válasza:
igaza van
2011. júl. 11. 08:58
 5/7 anonim ***** válasza:
úszás, séta mindenképp, sőt szerintem a bringázás is mehet, de ezt beszéld meg az ortopéd orvossal, aki kezel a térded miatt
2011. júl. 11. 10:14
 6/7 A kérdező kommentje:

Még egy kérdésem lenne, de köszönöm az eddigi válaszokat!!

amennyiben otthon végezhető sportról lenne szó, ilyen aerobic dvd szerű dolog... ismertek olyant, ami megfelelő? Béres Alexandra vagy schobert norbi? vagy egy harmadik?

2011. júl. 11. 13:29
 7/7 anonim ***** válasza:
aerobikra pláne nem alkalmas a térded, ha futni nem szabad
2011. júl. 11. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!