Hogy fogyhatek kulonbozo dietak nelkul?
Életmódváltással.
Vagyis kerülöd az édességeket, sütiket, fehér lisztből készült ételeket, fehér kenyeret, kristálycukrot, cukros üdítőket. Helyette eszel sok gyümölcsöt, zöldséget, sovány húsokat, zsírszegény túrót, natúr joghurtot, teljes kiőrlésű kenyeret. És emellett rendszeresen sportolsz. Ez nem diéta, hanem egészséges életmód egy életen át. Ne tedd tele a tested szeméttel.
Egészséges életmóddal lehet fogyni!
Fehér kenyeret cseréld le tönkölybúzás kenyérre, tésztát durumtésztára, rizst barna rizsre. Ezek egyébként a szénhidrátok, ettől hízzunk. Pont ezért szénhidrátot reggelire illetve tízóraira kellene fogyasztania. A felsoroltakon kívül a zabpehely is nagyon jó szénhidrátforrás, nagyon finom zabkásákat lehet belőle készíteni.
Húsok közül inkább a fehér húst válaszd, pl. csirke, pulyka, illetve a halat. Ezek a fehérjék, amire nagy szüksége van az izmoknak, fehérjét a délutáni órákban érdemes fogyasztani, tehát uzsonnára és/vagy vacsorára.
Egyél sok zöldséget és gyümölcsöt, húsételekhez köretként is egyél nyugodtan salátát.
Naponta 5x egyél kevesebbet és igyál min. 2 l vizet. A cukros üdítőket és nassolnivalókat felejtsd el.
Természetesen néha belefér egy kis bűnözés, pl. egy szelet süti, vagy egy-két kocka csoki, de ne legyen rendszeres.
Ha ezek mellett mozogsz is, le tudsz fogyni.
Egyébként én nem váltottam teljesen életmódot, mert egyszerűen nem tudok. Hiába mondom a szüleimnek, mennyivel jobb lenne, ők ragaszkodnak a régi, megszokott dolgokhoz. Arra meg nincs pénzünk, hogy vegyünk fehér kenyeret és tk. kenyeret, sima tésztát és durumtésztát vagy hogy én mindig fehér húst egyek.
Ezért én úgy fogyókúrázom, hogy ebédre azt eszem, ami van, de ha zsírosabb, nehezebb étel, abból kevesebbet eszek. Reggelire, tízóraira, uzsonnára és vacsorára pedig magamnak csinálok valamit, ilyenkor azért nézem azt, hogy fogyás szempontjából mit lenne jó enni. Mellette kocogok és tornázok, és sikerül fogynom így is!
16/L
Szerintem a szénsavmentes jobb lenne. Nekem legalábbis az jobb, én úgy vettem észre, hogyha szénsavas ásványvizet iszok, az felfúj, és úgy érzem, hogy tele vagyok, ezért képes vagyok feleannyit enni, mint egyébként ennék -> ez pedig nem jó.
Mondjuk szerintem úgy is jó lenne, ha fele-fele arányban innál szénsavas és szénsavmentes vizet, ha összeöntöd enyhén szénsavasat kapsz:)
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!