Milyen volt a napi menüm? Nagyon gáz? Egyáltalán jól számoltam a kalóriát?
reggeli: 30g zabpehelyből(115kcal) és vízből zabkása fahéjjal(5kcal). Kv 50ml 0,1% tejjel,édesítővel (30kcal).
tízórai:1evőkanálnyi cottage cheese(20kcal) Diat joghurt gabonamagvakkal 250ml (155kcal).
ebéd: /sajtos sonkás pulykamell/
160g pulykamell (175kcal)
magyaros fűszerkeverék(10kcal)
150g vegyes mexicoi zöldségmix(kukorica,vörösbab,zöldbab,paprika, hagyma)(100kcal)
66g csirkemellsonka(70kcal)
24g light trappista sajt(55kcal)
3karika zöld erőspaprika(5kcal)
95g körte(50kcal)
15g szilva(10kcal)
cottage cheese(55kcal)->ezt nem mértem le pontosan de kb ennyi lehetett,kb 2evőkanálnyi.
Kv+ésesítő+60ml 0,1% tej(35kcal)
uzsi:ebédmaradék(ezt már beleszámoltam)
egy nagyobb evőkanál cottege(40kcal)
családi kaja:ezt sem tudtam lemérni...kb egy kisujjnyi csirkemell, 10kocka párolt karalábéval,ez viszont olivaolajban készült.(50kcal)
vacsi:1óra kardió,utánna kb 100g sovány túrót(71kcal van ráírva) gondoltam egy kis nektarint vagy körtét belekockázva(ezt még nemtudom hány g lesz.
170cm/68kg 23/L
nem tudom kinek higyjek, én élelmiszermérnök lennék, csak azt tudom 1g fehérje elégetésekor mennyi energiát nyer a szervezet, azt nem hogy egy csirkesültben mennyi energia van :)
de Kérdező elég alaposnak tűnik, úgyhogy most lehet neki elhiszem a 110kcal / 100g csirkét.
viszont ha már szabad akaratról is szó esett: nem, nincs neki, azt mondom/írom egyen egészségesen, fehérjedúsan és így fog tenni, nem kérdeztem hanem kijelentettem :D
höhö :P
ezt valahogy ilyen hangnemben adnám elő élőszóban:
http://www.youtube.com/watch?v=3pRIvOhH3qQ&feature=player_em..
7 perctől. jó szórakozást!
wellness cafe?
az elolvasott címekhez írom rögtön a kritikát. amúgy az eleje már elég nonszensz, erőltetett (szerintem)
rák kockázatát bármilyen módon csökkentené a húsfogyasztás csökkentése? az ilyet kísérletekkel szokták legalább megpróbálni igazolni. amúgy kissé hihetetlenül hangzik.
vérnyomás - nonszensz, az én edzésem mellett a vérkoleszterinszintem a kézi vérzsírmérő műszer kimutatási határértéke alatt van. én mondjuk sok húst igyekszem enni. másrészt már egy ideje nem olyan nagyon extrém ez a bizonyos edzés.
cukorbetegség: mindenki el tudja dönteni, milyen minőségű szénhidrátokat eszik. semmi köze a húsfogyasztáshoz.
CO2 kibocsátás: jah. adom, viszont úgyis szétszennyezzük atommal a földet, vagy szimplán széjjel kaszáljuk egymást gépfegyverekkel, inkább megfelelően felépített és ellátott szervezettel várnám be az armageddont. (és ajánlom másoknak is)
új élelmiszerek: akit érdekel, az kereshet bármikor új élelmiszereket. engem leginkább az érdekel mennyi makronutrienst fogyasztok, a többi tápanyagok másodlagosak, és ha még finom is amit fogyasztok, az minden alkalommal igazi luxus. de ha igényelném, kereshetnék mindenféle zöldségeket, növényeket, ennek semmi köze a húsfogyasztáshoz.
ilyen cikkeket lehet írni, érdemben semmit nem mond. vagy ha igen az vagy alaptalan, vagy nem igaz, vagy közhely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!