Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Esti zabkása miatt nem fogok...

Esti zabkása miatt nem fogok fogyni?

Figyelt kérdés

Leírom, hogy mit ettem:

reggeli:1 natúr joghurt cseresznyével (ja és a natúr joghurtba egy nagyon kevés,kb. fél teáskanálnyi barna cukrot tettem.)

tízórai: 1 barack

ebéd: párolt zöldség,saláta és egy kis szelet natúr csirkemell.

uzsi: pár szem cseresznye és 1 barack

vacsora: zabkása és 1 alma

Tehát az a kérdés,hogy a zabkása elég kalóriadús és így átgondolva nem kellett volna vacsira ennem. Így fogok fogyni egyáltalán,vagy elrontottam az egészet? (hatkor ettem.)

2011. júl. 7. 18:57
 1/6 anonim ***** válasza:
77%
Tekintve, h az összkcal beviteled az 500-at alig éri el, nem fogsz elhízni, de a meghaláshoz sajnos sokat eszel. :(
2011. júl. 7. 19:05
 2/6 anonim ***** válasza:
70%

Nagyon keveset eszel.

És igen, valóban nem kellene estére zabkását és más szénhidrátot enni, ha fogyni akarsz. Szénhidrátra a délelőtti órákban lenne szükség, akkor kellene fogyasztani, tehát reggelire vagy tízóraira. Vacsorára fehérjét kellene enni pl. sovány túró, fehér hús, hal, csirkemellsonka, tojás. Természetesen fehér hús, hal, cs.sonka mellé mehet a zöldség.

16L/

2011. júl. 7. 19:08
 3/6 A kérdező kommentje:

2. válaszoló megfogadom a tanácsodat. köszi. :)

De visszatérve az alapkérdéshez. Így most már nem fogok fogyni? Am azért kezdtem diétázni,mert az utóbbi pár hétben 2 kg felcsúszott mert nagyon sokat ettem. Nehogy azt higyjétek egy olyan lány vagyok aki állandóan fogyózik,de ez a 2kg nagyon meglátszik,mert hasra hízós típus vagyok.

2011. júl. 7. 19:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Egyszer becsúszott ez így, nem a világ vége. Ha mozogsz és máskor úgy étkezel, ahogy már írtam le fogod adni azt a két kg-t, nyugi:)

2011. júl. 7. 19:22
 5/6 bix ***** válasza:

meg lehet fordítani a szénhidrát fehérje bevitelt, és este ch-t enni, reggel meg fehérjét, csak nem véletlen hogy ezt így találták ki.

a lényeg hogy a szervezetnek glükóz kell. az agynak, az izmoknak mindennek. ha este így eszel, akkor nem bontasz egy jó darabig zsírt, amíg meg nem emészted, fel nem dolgozod, és így a valós zsírbontás akár eltolódhat reggelre is, így a délelőttöd jelentős része kóválygós lehet, a kevés kalória miatt. én pl rettenet nem bírom azt az állapotot, edzőtársnak meg mindegy volt legutóbbis... de általában jobb átaludni ezt az időszakot, amíg a szervezet lebontja a zsírt és beraktározza a glükózt, majd az egészet reggel megfejelni egy kis szénhidráttal, hogy legyen is erőd a nap hátralevő részéhez és az edzéshez.

ha a globális kcal beviteled alacsonyabb mint a felhasznált akkor nem lesz gáz. csak kényelmesebb sokaknak a közérzetük miatt az alacsony vércukorszintet átaludni, akkor jöhet zabarohamtól felfele bármi. vagy mint a példa mutatja semmi:D

2011. júl. 7. 19:36
 6/6 anonim ***** válasza:

Ez az este fehérje mostanság lett divat, tök hülyeség. Én minden este kenyeret kajálok - tekintve, h a szimpla túrótól fél óra múlva lekaparnám a falat az éhségtől - és nem vagyok túlsúlyos.

Mondjuk én fogyózni is úgy, h mozgás volt az alap, és kcal deficiten belül bármit ettem - csoki, süti, fagyi, stb.

2011. júl. 7. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!