Esti zabkása miatt nem fogok fogyni?
Leírom, hogy mit ettem:
reggeli:1 natúr joghurt cseresznyével (ja és a natúr joghurtba egy nagyon kevés,kb. fél teáskanálnyi barna cukrot tettem.)
tízórai: 1 barack
ebéd: párolt zöldség,saláta és egy kis szelet natúr csirkemell.
uzsi: pár szem cseresznye és 1 barack
vacsora: zabkása és 1 alma
Tehát az a kérdés,hogy a zabkása elég kalóriadús és így átgondolva nem kellett volna vacsira ennem. Így fogok fogyni egyáltalán,vagy elrontottam az egészet? (hatkor ettem.)
Nagyon keveset eszel.
És igen, valóban nem kellene estére zabkását és más szénhidrátot enni, ha fogyni akarsz. Szénhidrátra a délelőtti órákban lenne szükség, akkor kellene fogyasztani, tehát reggelire vagy tízóraira. Vacsorára fehérjét kellene enni pl. sovány túró, fehér hús, hal, csirkemellsonka, tojás. Természetesen fehér hús, hal, cs.sonka mellé mehet a zöldség.
16L/
2. válaszoló megfogadom a tanácsodat. köszi. :)
De visszatérve az alapkérdéshez. Így most már nem fogok fogyni? Am azért kezdtem diétázni,mert az utóbbi pár hétben 2 kg felcsúszott mert nagyon sokat ettem. Nehogy azt higyjétek egy olyan lány vagyok aki állandóan fogyózik,de ez a 2kg nagyon meglátszik,mert hasra hízós típus vagyok.
Második vagyok.
Egyszer becsúszott ez így, nem a világ vége. Ha mozogsz és máskor úgy étkezel, ahogy már írtam le fogod adni azt a két kg-t, nyugi:)
meg lehet fordítani a szénhidrát fehérje bevitelt, és este ch-t enni, reggel meg fehérjét, csak nem véletlen hogy ezt így találták ki.
a lényeg hogy a szervezetnek glükóz kell. az agynak, az izmoknak mindennek. ha este így eszel, akkor nem bontasz egy jó darabig zsírt, amíg meg nem emészted, fel nem dolgozod, és így a valós zsírbontás akár eltolódhat reggelre is, így a délelőttöd jelentős része kóválygós lehet, a kevés kalória miatt. én pl rettenet nem bírom azt az állapotot, edzőtársnak meg mindegy volt legutóbbis... de általában jobb átaludni ezt az időszakot, amíg a szervezet lebontja a zsírt és beraktározza a glükózt, majd az egészet reggel megfejelni egy kis szénhidráttal, hogy legyen is erőd a nap hátralevő részéhez és az edzéshez.
ha a globális kcal beviteled alacsonyabb mint a felhasznált akkor nem lesz gáz. csak kényelmesebb sokaknak a közérzetük miatt az alacsony vércukorszintet átaludni, akkor jöhet zabarohamtól felfele bármi. vagy mint a példa mutatja semmi:D
Ez az este fehérje mostanság lett divat, tök hülyeség. Én minden este kenyeret kajálok - tekintve, h a szimpla túrótól fél óra múlva lekaparnám a falat az éhségtől - és nem vagyok túlsúlyos.
Mondjuk én fogyózni is úgy, h mozgás volt az alap, és kcal deficiten belül bármit ettem - csoki, süti, fagyi, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!