Honnan tudja, hogy erős a csontozata?
bix, szerintem itt nem súlybeli, hanem nagyságbeli eltérésekről van szó, mert azt érzékeljük. Mind látjuk valakin, hogy "van benne anyag", szóval arra gondolok, ha az illető nem kövér, de vaskos. Mikor látszik, hogy háj nem nagyon van, mégsem az az elől deszka, hátul léc, halszálka csontozatú kategória. És oké, hogy max 2-3 kiló eltérés, de látszatra nagyobb.
Ha pedig valaki kövér, és a súlyát annak tudja be, hogy nehéz csontú, az ő ügye, milyen módon magyarázza magának a kövérségét, attól még kövér, bármit hisz.
Már kommenteltem az előző oldalon (spinning). De még felhozom egy barátnőm példáját, aki 160 centi, maximum 50 kiló, de iszonyú izmos, mert versenyszerűen sportol. Rajta tényleg nincs egy deka háj sem, és nem is az a szálkás-izmos, mégis látszik, hogy van anyag a csajban, hatalmas térd, váll, csukló, ilyenek miatt.
Ne keverjük össze a kettőt, vannak, akiknek tényleg több százalékát teszi ki a csontozatuk az összsúlyuknak, és vannak, akik azzal magyarázzák a mérlegen látható plusz 10 kilót, hogy őket nehéz csontokkal áldotta meg az ég.
kettőnk közül akkor csak én válaszoltam a kérdésre.
"hogy azért ennyi a súlyuk, mert erős a csontozatuk"
Okés! Most már látom, hogy ezt mindenki másképp gondolja. A lényeg az, hogy van, akinek erős a csontozata, ami lehet, hogy nagyon látszik, lehet, hogy nem! De tény, hogy sokan a plusz kilókat (ami tisztán látható háj) erős csontozatnak nevezik, mert könnyebb nekik elfogadni a hazugságot, mint a valóságot. Amúgy nekem eddig egyszer tört el az ujjam, mert megcsúsztam, és ráestem pont az elejére. Voltam már 72 kg is. Most 59 vagyok, és szépen lassan haladok az 52 felé. Csak frusztrál, amikor az ismerősöm nem azt mondja, hogy hú de szépen lefogytál, hanem azt, hogy ja hát neked nem olyan erős a csontozatod! Persze tudom, hogy azért mondja, mert az istennek nem tud leadni egy dekát sem. És nem is tesz érte semmit. Na ez önámítás, és rosszindulat! ;)
Köszönöm még egyszer mindenkinek a hasznos és kevésbé hasznos válaszokat is! Mindenki kapott zöld kezecskét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!