Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Honnan tudja, hogy erős a...

Honnan tudja, hogy erős a csontozata?

Figyelt kérdés
Egy csomó helyen olvasom, hogy azt írják, hogy azért ennyi a súlyuk, mert erős a csontozatuk. Ezt hogyan állapítják meg? Vagy csak ámítják magukat, hogy ne kelljen beismerniük, hogy dagadtabbak a kelleténél?
2011. júl. 6. 10:30
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

bix, szerintem itt nem súlybeli, hanem nagyságbeli eltérésekről van szó, mert azt érzékeljük. Mind látjuk valakin, hogy "van benne anyag", szóval arra gondolok, ha az illető nem kövér, de vaskos. Mikor látszik, hogy háj nem nagyon van, mégsem az az elől deszka, hátul léc, halszálka csontozatú kategória. És oké, hogy max 2-3 kiló eltérés, de látszatra nagyobb.

Ha pedig valaki kövér, és a súlyát annak tudja be, hogy nehéz csontú, az ő ügye, milyen módon magyarázza magának a kövérségét, attól még kövér, bármit hisz.

Már kommenteltem az előző oldalon (spinning). De még felhozom egy barátnőm példáját, aki 160 centi, maximum 50 kiló, de iszonyú izmos, mert versenyszerűen sportol. Rajta tényleg nincs egy deka háj sem, és nem is az a szálkás-izmos, mégis látszik, hogy van anyag a csajban, hatalmas térd, váll, csukló, ilyenek miatt.

Ne keverjük össze a kettőt, vannak, akiknek tényleg több százalékát teszi ki a csontozatuk az összsúlyuknak, és vannak, akik azzal magyarázzák a mérlegen látható plusz 10 kilót, hogy őket nehéz csontokkal áldotta meg az ég.

2011. júl. 6. 12:54
 22/29 bix ***** válasza:
17%

kettőnk közül akkor csak én válaszoltam a kérdésre.

"hogy azért ennyi a súlyuk, mert erős a csontozatuk"

2011. júl. 6. 13:04
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
mondjuk azt nem tudom hogy lehet valakinek 3 ujjnyi a kulccsontja mert szerintem az enyém vastag és csak 2 ujjamnyi. mondjuk ezeket tényleg nem lehet így lemérni max benyomásra ránézésre mert nem hiszem hogy mindenki elmenne csontsűrűség mérésre. mert az én csuklóm - most mérem - 14cm. és szerintem vastag, 163cm a magasságom, lehet hogy egy 175cmes lánynak ekkora annak nagyon vékony. úgyhogy valami bonyolult arányszámolással lehetne ilyen piti adatokkal ezzel számolni.
2011. júl. 6. 13:09
 24/29 A kérdező kommentje:
;) Jó sok válasz érkezett... Mindenkinek más-más a véleménye. Ahogy ez lenni szokott! Köszönöm! Mindenkinek megy a zöld kezecske!
2011. júl. 6. 13:24
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Ezen jot nevettem.De amugy tenyleg nem attol fugg hogy valaki erosebb csontozatu,es a csukloja nem olyan vekony,.Komolyan,szekadok a rohogestol. Amugy en nem tudom hogy kell de az ismerosom azt mondta hogy akkor lehet latni hogy valakinek milyen a csontozata amikor a vizben lebeg,vagy uszik vagy mit csinal.Ha elsullyed.......ha fent lebeg......Szoval tudom hulyen hangzik,es igy van.De en meg mindig nem ertem ezeket a kilokat.En is sportolok rengeteget,a baratnom is,ugyanolyan magasak vagyunk,o kevesebb nalam 3 kiloval,es megis en tunok sovanyabbnak.Ez mindenkinel mas.Attol is fugg hogy milyen a teste,vagy mi.
2011. júl. 6. 13:35
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Igenis van különbség a csontozatok között. A pszichiátrián együtt feküdtem egy 32 kilós lánnyal, olyan igazi hosszú, pillecsontozatúval. Nem volt rossz ránézni (annyira). De volt ott egy másik anorexiás nő, aki 44 kiló volt, alig magasabb, mint ez a másik lány. De ő borzalmas látványt nyújtott, szó szerint szögletes volt, majdnem átszúrták a csontjai a bőrét...sokkal rosszabbul és soványabbul nézett ki, mint a 32 kilós lány.
2011. júl. 6. 14:28
 27/29 anonim ***** válasza:
26%
szerintem ti most már keveritek a szezont a fazonnal. mert ti itt már az alkatról beszéltek. nyilvánvaló aki alacsony tömzsibb alkat az sosem lesz nyurga őzike típusú. de attól még lehet vékony szálkás.én pl alapból nem vagyok a magas nádszálvékony alkat (az a tipikus modell alkat) viszont vékony vagyok és nem hájas.
2011. júl. 6. 17:06
 28/29 anonim ***** válasza:
26%
Hmm..érdekes kérdés,nekem a szüleim mondják mindig,hogy erős a csontozatom..amikor fogytam 5kg-ot meg már azért látszott,hogy a háj takarta:D érdekes az is,hogy most át tudom fogni a csuklóm eddig nem tudtam..:D Viszont egyszer nagyon elestem és mégsem tört el a kezem:) 15/l
2011. júl. 7. 13:57
 29/29 A kérdező kommentje:

Okés! Most már látom, hogy ezt mindenki másképp gondolja. A lényeg az, hogy van, akinek erős a csontozata, ami lehet, hogy nagyon látszik, lehet, hogy nem! De tény, hogy sokan a plusz kilókat (ami tisztán látható háj) erős csontozatnak nevezik, mert könnyebb nekik elfogadni a hazugságot, mint a valóságot. Amúgy nekem eddig egyszer tört el az ujjam, mert megcsúsztam, és ráestem pont az elejére. Voltam már 72 kg is. Most 59 vagyok, és szépen lassan haladok az 52 felé. Csak frusztrál, amikor az ismerősöm nem azt mondja, hogy hú de szépen lefogytál, hanem azt, hogy ja hát neked nem olyan erős a csontozatod! Persze tudom, hogy azért mondja, mert az istennek nem tud leadni egy dekát sem. És nem is tesz érte semmit. Na ez önámítás, és rosszindulat! ;)

Köszönöm még egyszer mindenkinek a hasznos és kevésbé hasznos válaszokat is! Mindenki kapott zöld kezecskét!

2011. júl. 7. 14:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!