Honnan tudja, hogy erős a csontozata?
a csontozatnak van súlya, de ez nem indok +10 kilókra. csontsűrűség mérést lehet csináltatni, de ezt fiatalon értelmetlen (bár alacsony röntgen sugárzást bocsájt ki a cső de sokáig, így nem javasolt és értelmetlen is, csontritkulás megállapítására használják inkább idősebb korban).
az elsődleges oka ha jól néz ki, nem rezeg rajta a háj de nehezebb az izomzat. aktívabb, sportos múlt, vagy egyes esetekben genetika lehet az oka (hugom életében alig sportolt, de olyan vádlija van hogy azt bármikor elcserélném vele...).
b terv hogy tényleg magukat nyugtatják...
Ámítják magukat! Sokan szeretik ráfogni,hogy azért ennyi a súlyom,mert erős csontozatú vagyok. A lószart! Az átlagos emberi csontváz 14kg. Nyilván plusz-mínusz 1-2 kg különbség lehet,de nem több. Van egy barátnőm,aki egy magasságban van velem(168cm). Volt egy időszak,amikor ő is,és én is 64 kg voltunk. Én mégis kövérebbnek néztem ki,merthogy háj volt rajtam. Ő pedig állandóan sportolt,kézilabda,foci,úszás,futás stb.. Szóval ő azért nézett ki vékonyabbnak,mert jelentős izomtömeget növesztett,és mint tudjuk,az izom nehezebb mint a zsír. Rajtam meg ugye a kis "hurkák" nyomtak többet. :)
26/N
Nem minden esetben önámítás az erősebb csontozat kérdése. Én is közéjük sorolom magam, mivel nem vagyok elhízva (176/63),de a csontozatom elég vastag. (csuklók, széles váll)
Persze ez a mérlegen nem mutat többet 1-2 kg-nál (lévén, hogy a csontváz átlagos súlya 10-12kg).
Akin 10-20kg felesleg van, az már nyilván nem a csontozat kérdése.
Tehát az erősebb csontozat a tükörben látszik, nem a mérlegen.
az valahogy úgy látszik hogy kinek milyen a csontozata (mondjuk vékonyaknál könnyebb megmondani) hogy ránézel és olyan érzésed van mint ha csak megpöccinted és szilánkosra törik vagy megfogod a csuklóját és szinte "összeroppan" meg el volt e törve keze lába stb, akkor tudod hogy ez egy silány kivitel.
Kövéreknél inkább a törésekből, bár ha nem tört az nem azt jelenti hogy erős, lehet csak nem volt alkalma eltörni.
De ha volt alkalma és nem tört el, az jelent valamit.
utolsó: nem szokott az erős csontozat szóba kerülni olyanoknál akiken nincs zsír... nekem volt ismerősöm aki erre fogta, aztán rájött hogy nem, csak 10+ kiló van rajta zsírban:D
az hogy széles a vállad stb az nem a csontozat vastagságán múlik, hanem a genetikádon hogy hogyan helyezkednek el, mekkorát nőttek a többihez képest arányaiban, stb. de ez nem jelenthet kb semmilyen körülmények között 1-2 kilónál többet a mérlegen, a csont nem túl nehéz pl az izomhoz képest...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!