Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Honnan tudja, hogy erős a...

Honnan tudja, hogy erős a csontozata?

Figyelt kérdés
Egy csomó helyen olvasom, hogy azt írják, hogy azért ennyi a súlyuk, mert erős a csontozatuk. Ezt hogyan állapítják meg? Vagy csak ámítják magukat, hogy ne kelljen beismerniük, hogy dagadtabbak a kelleténél?
2011. júl. 6. 10:30
1 2 3
 1/29 bix ***** válasza:
17%

a csontozatnak van súlya, de ez nem indok +10 kilókra. csontsűrűség mérést lehet csináltatni, de ezt fiatalon értelmetlen (bár alacsony röntgen sugárzást bocsájt ki a cső de sokáig, így nem javasolt és értelmetlen is, csontritkulás megállapítására használják inkább idősebb korban).

az elsődleges oka ha jól néz ki, nem rezeg rajta a háj de nehezebb az izomzat. aktívabb, sportos múlt, vagy egyes esetekben genetika lehet az oka (hugom életében alig sportolt, de olyan vádlija van hogy azt bármikor elcserélném vele...).

b terv hogy tényleg magukat nyugtatják...

2011. júl. 6. 10:33
 2/29 anonim ***** válasza:
83%
Erős csontozat: jó tartás, általában vastagabb az ízületeknél.
2011. júl. 6. 10:45
 3/29 anonim ***** válasza:
88%
Önámítás szerintem. Az "erős csontozatú" és a "madárcsontú" lány között a különbség 10-20 kiló háj+izom.
2011. júl. 6. 10:52
 4/29 anonim ***** válasza:
85%

Ámítják magukat! Sokan szeretik ráfogni,hogy azért ennyi a súlyom,mert erős csontozatú vagyok. A lószart! Az átlagos emberi csontváz 14kg. Nyilván plusz-mínusz 1-2 kg különbség lehet,de nem több. Van egy barátnőm,aki egy magasságban van velem(168cm). Volt egy időszak,amikor ő is,és én is 64 kg voltunk. Én mégis kövérebbnek néztem ki,merthogy háj volt rajtam. Ő pedig állandóan sportolt,kézilabda,foci,úszás,futás stb.. Szóval ő azért nézett ki vékonyabbnak,mert jelentős izomtömeget növesztett,és mint tudjuk,az izom nehezebb mint a zsír. Rajtam meg ugye a kis "hurkák" nyomtak többet. :)

26/N

2011. júl. 6. 10:57
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem minden esetben önámítás az erősebb csontozat kérdése. Én is közéjük sorolom magam, mivel nem vagyok elhízva (176/63),de a csontozatom elég vastag. (csuklók, széles váll)

Persze ez a mérlegen nem mutat többet 1-2 kg-nál (lévén, hogy a csontváz átlagos súlya 10-12kg).

Akin 10-20kg felesleg van, az már nyilván nem a csontozat kérdése.

Tehát az erősebb csontozat a tükörben látszik, nem a mérlegen.

2011. júl. 6. 11:01
 6/29 anonim ***** válasza:
100%

az valahogy úgy látszik hogy kinek milyen a csontozata (mondjuk vékonyaknál könnyebb megmondani) hogy ránézel és olyan érzésed van mint ha csak megpöccinted és szilánkosra törik vagy megfogod a csuklóját és szinte "összeroppan" meg el volt e törve keze lába stb, akkor tudod hogy ez egy silány kivitel.

Kövéreknél inkább a törésekből, bár ha nem tört az nem azt jelenti hogy erős, lehet csak nem volt alkalma eltörni.

De ha volt alkalma és nem tört el, az jelent valamit.

2011. júl. 6. 11:09
 7/29 anonim ***** válasza:
100%
ja igen kimaradt, hogy súlyhoz sosem kötöttem ahhoz baromság kötni. hogy attól nagy a súlya. úgyis mindenki látja van e rajta háj vagy nincs, ha nincs rajta sehol mégis több mint aminek nézik akkor el lehet kezdeni sakkozni hogy most miért is, de amig ráversz a seggére és az még holnap délután is hullámzik addig felesleges.
2011. júl. 6. 11:10
 8/29 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mindig meggyőződésem volt, hogy nagyon erősek a csontjaim. Rendszeresen edzek, háj nem sok van rajtam. De edzés közben (spinning) ugye tükör van előtted, össze tudod hasonlítani akaratlanul is magad másokkal. Én pl. akkor vettem észre azt is, hogy a kulccsontom iszonyú vastag a többiekéhez képest, míg a kecses, nőiesnek mondott kulccsont mondjuk 1 ujjnyi vastagon látszik, nekem az 3. Plusz a széles hát, széles vállak, hála az úszásnak. 175/ 65 vagyok.
2011. júl. 6. 11:16
 9/29 anonim ***** válasza:
91%
Akinek nem vastag a csontja,az ne beszéljen marhaságokat!!Miért lenne önámítás?Persze lehet van aki erre fogja,közben meg nem is vastag a csontja,csak lusta lefogyni.De pl.nekem tényleg vastag a csontom,és ezt onnan tudom,hogy szélesebb a vállam,a csuklóm,a lábam is vastagabb jóval,pedig nincs rajtam sok felesleg,1-2 kg,meg izom,mégis olyan vastag a vádlim:( A súlyomat se tudják sose eltalálni,mert mindenki 5-10 kg-val kevesebbnek néz,mint amennyi vagyok.Sajnos én sose leszek nádszál alkat,pont a csontom miatt.
2011. júl. 6. 11:22
 10/29 bix ***** válasza:
58%

utolsó: nem szokott az erős csontozat szóba kerülni olyanoknál akiken nincs zsír... nekem volt ismerősöm aki erre fogta, aztán rájött hogy nem, csak 10+ kiló van rajta zsírban:D

az hogy széles a vállad stb az nem a csontozat vastagságán múlik, hanem a genetikádon hogy hogyan helyezkednek el, mekkorát nőttek a többihez képest arányaiban, stb. de ez nem jelenthet kb semmilyen körülmények között 1-2 kilónál többet a mérlegen, a csont nem túl nehéz pl az izomhoz képest...

2011. júl. 6. 11:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!