Ha "biciklizésről" mint fogyást elősegítő mozgásformáról beszélünk, van valami speciális elvárás a hatékonyság érdekében?
Pl. hogy milyen bicikli legyen, milyen gyorsan tekerjünk...
vagy ha elmegyek és a normál kis városi bringámmal tekerek 1 órát a városban össze-vissza, az is jó? Gondolom emelkedők kellenének, de itt az Alföld közepén még dombocskát sem találok, nemhogy komolyabb emelkedőket.
Van attól még értelme?
szia
én nagykőrösön élek van nagykőrös és kecskemét között kialakitva egy biciglis út én azon szoktam végig tekerni
kb.30km/óra sebességel minden nap
és jó hatásai vannak
bicajozz úgy ahogy neked kényelmes de ne rövid ideig lassú tempóval
Én is Nagykőrösön lakok de én otthon szoktam szoba biciklizni:)
de tényleg jobb az ilyen város széli utak ahol folyamatosan tudsz menni állandó tempóban nincsenek kereszteződések.
Nekem bevált a szobabicikli, 30-40 perc váltogatva, ha lassabban megyek, akkor 25 km/h, ha gyorsabban, akkor 35 km/h, ez kb. a kényelmes. Mondjuk most nem vagyok formában és elég gyorsan kikészülök, de nulláról nagyjából egy hét felhozni magam arra a szintre, hogy folyamatos tekerés mellett bírjam az 1 órát.
Értelme mindenképpen van, én pl. nem tartom be a "kardiopulzust", nem is figyelem, de tök jól lehet fogyni így is.
Napi 1 órát szoktam tekerni, 27-30 as átlaggal.
Fogyózóm én is, nagyon is segít.A téli, és a hidegebb tavaszi napokon a szobabicajt nyúztam, ugyan ezen intenzitással.
Persze mellette napi 1-1,5 órát tornázom, súlyzózom.
A mai nap értem el a -26 kg-t.:)
126-100.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!